Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 - 5:28 μμ

Εκδήλωση για παιδιά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

“Ββββ, πόσο θα αντέξεις ακόμη, μικρέ; Στο τέλος θα σε ρίξω», έλεγε ο βοριάς και η παγερή του ανάσα έσφιγγε το κυπαρισσάκι. Είχε δίκιο ο βοριάς και το κυπαρισσάκι το ήξερε… Πόσο θα άντεχε ακόμη; Θα το έριχνε κάτω χτυπημένο…”

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 17:30 η Δημοτική Βιβλιοθήκη (στο Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας) φιλοξενεί τη συγγραφέα Στέλλα Αρβανίτη η οποία θα διαβάσει σε μικρούς και μεγάλους το βιβλίο της «Το κυπαρίσσι που έγερνε».

Πριν την εκδήλωση θα στολίσουμε με τους μικρούς μας φίλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βιβλιοθήκης.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Στέλλα Αρβανίτη κατάγεται από τη Β. Εύβοια (Λιχάδα). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της κατάρτιση στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας (υποτροφία Erasmus). Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ. Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.

Η συγγραφική της δραστηριότητα άρχισε από τα πολύ πρώιμα χρόνια του δημοτικού και η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη. Της αρέσει επίσης να διαβάζει, λατρεύει τα ταξίδια που τη βοηθούν να συλλέγει εμπειρίες, να γνωρίζει διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά να εμπνέεται.

Το παραμύθι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Διαθέτει κανάλι στο youtube (Stella Arvaniti) με παραμύθια και μυστικά συγγραφής. Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια συγγραφής και συμβολισμού των παραμυθιών.