“Το Γκρέμισμα των σκουπιδιών…”

0
886

Σήμερα το πρωί (22/6) συνεργεία του δήμου γκρέμισαν ένα μικρό κομμάτι των εγκαταστάσεων καθαριότητας που βρίσκεται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Το κομμάτι που γκρεμίστηκε είναι στην ουσία μια γραμμή πλάτους 10 μέτρων που εφάπτεται με το οικόπεδο της ΑΕΚ όπου χτίζεται το νέο γήπεδο. Η ΑΕΚ & ο Δήμος εξέδωσαν ανακοινώσεις για το γεγονός. Η μεν ΑΕΚ αναφέρει:…Από σήμερα το πρωί μηχανήματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν τις εγκαταστάσεις που αποτελούν ντροπή για την πόλη. Η πίεση από την οικογένεια της ΑΕΚ και η –επιτέλους- εφαρμογή τελεσίδικων αποφάσεων έγινε πραγματικότητα…” και ο μεν ΔΗΜΟΣ: “…ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί σε κατεδάφιση μέρους των δημοτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου. Πρόκειται για μια ζώνη πλάτους 10 μέτρων επάνω στον μελλοντικό πεζόδρομο, που θα περιβάλλει το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί…

Διαβάστε και τις δύο ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση της «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Μετά από 30 χρόνια ενός κακού κατεστημένου που παγίωσε ένα οικολογικό έγκλημα και μετά από τρία χρόνια επίπονων και ιδιαίτερων προσπαθειών, η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησε επιτέλους την κατεδάφιση των παράνομων Δημοτικών εγκαταστάσεων μέσα στο στολίδι της πόλης, το Μητροπολιτικό Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από σήμερα το πρωί μηχανήματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν τις εγκαταστάσεις που αποτελούν ντροπή για την πόλη. Η πίεση από την οικογένεια της ΑΕΚ και η –επιτέλους- εφαρμογή τελεσίδικων αποφάσεων έγινε πραγματικότητα. Η ΑΕΚ όχι μόνο χτίζει το νέο της γήπεδο, αλλά δίνει τέλος και στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα των τελευταίων ετών.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά όλες τις υπηρεσίες, από τους απλούς υπαλλήλους, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές, Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων υπηρεσιών, που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, εφάρμοσαν τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις και δεν πτοήθηκαν από τις φωνές και απειλές του Δήμου και όσων συστηματικά αντιστάθηκαν στην αυτονόητη εφαρμογή της νομιμότητας».

 

Ανακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Ο Δήμος κατεδάφισε τις εγκαταστάσεις εντός του προβλεπόμενου περιμετρικού πεζόδρομου του γηπέδου.

Όπως είχε ήδη δεσμευτεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί σε κατεδάφιση μέρους των δημοτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου. Πρόκειται για μια ζώνη πλάτους 10 μέτρων επάνω στον μελλοντικό πεζόδρομο, που θα περιβάλλει το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί.  

Ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση – έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο έγκριση από την ΥΔΟΜ Ν. Ιωνίας – προκειμένου να αρθούν και τα τυπικά θέματα που σχετίζονται με τη ζώνη πυρασφάλειας του εργοταξίου και πυροπροστασίας του Άλσους.

Κατόπιν αυτής της κατεδάφισης δεν υπάρχει πλέον κανένας ουσιαστικός ή προσχηματικός λόγος, να εξαναγκαστεί ο Δήμος να κατεδαφίσει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις καθαριότητας δημιουργώντας συνθήκες υγειονομικής ασφυξίας στην πόλη, εν μέσω καλοκαιριού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν προβλήματα στο προηγούμενο στάδιο –γήπεδο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί πλέον η λύση για νόμιμη μετεγκατάσταση, κατόπιν συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας.

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα τόσο η Πολιτεία όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα σεβαστούν τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών που θα είναι αυτοί οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από μια ακατανόητη ιδιωτική απαίτηση ενάντια στο Δήμο και τους δημότες.


Διαβάστε επίσης:

Διαταγή κατεδάφισης των εγκαταστάσεων καθαριότητας στο άλσος!

28/5/2018: «SOS για την καθαριότητα της πόλης μας, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής!» –

Απάντηση Δήμου στο Εξώδικο της ΑΕΚ για το γκαράζ στο άλσος

«Μοναδικός υπεύθυνος ο Βασιλόπουλος»!

Και τώρα τι;;;

Προηγούμενο άρθρο“Διευκρίνιση της δήλωσης” – σχόλιο FX
Επόμενο άρθρο«“Μέρισμα” στους Δήμους από την πετυχημένη συμφωνία…»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.