ΕΡΕΥΝΑ ΝΦ-ΝΧ: Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία (Φωτογραφίες)

0

Τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας, είχαμε κινητοποιήσεις κατοίκων λόγω της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στην οδό Λάρνακος, πλησίον (80 μέτρα) του 6ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας. Τις κινητοποιήσεις υποστήριξε ενεργά και δια ζώσης, ο δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος και μέλη της διοίκησής του. Συμμετείχαν μάλιστα θεσμικά σε συνελεύσεις κατοίκων και πορείες που πραγματοποιήθηκαν για την απομάκρυνση της κεραίας.

(*Φωτογραφίες από το ρεπορτάζ της φιλικής του δημάρχου ιστοσελίδας “Πολίτης“. Κάλυψη προσώπων δημοτών από Fx-news)

Δεν γνωρίζουμε τη νομική πλευρά του θέματος, δεν έχουμε ενημερωθεί από τον δήμο εάν η τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας είναι νόμιμη ή παράνομη, εάν οι εκπομπές της συγκεκριμένης κεραίας συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ειδικότερα των παιδιών του σχολείου.

Εξυπακούεται ότι η εφημερίδα μας ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό του δημότη, όπως έχει αποδείξει στην 8χρονη λειτουργία της. Δεν έχουμε όμως επίσημα επιστημονικά στοιχεία για τυχόν συνέπειες από τις κεραίες, οπότε στο ρεπορτάζ μας δημοσιεύουμε επίσημα στοιχεία από την Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών) και την Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Για αυτό τον λόγο καταγράψαμε όλες τις κεραίες που λειτουργούν στο δήμο μας.  Μάλιστα διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σε λειτουργία αρκετές κεραίες κινητής τηλεφωνίας (όλων των εταιρειών) σε κοντινές αποστάσεις από σχολεία ή μαζικούς χώρους άθλησης ανηλίκων.

Εφόσον ο δήμαρχος της πόλης με την βαρύτητα της θέσης του, θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τις κεραίες, θα πρέπει άμεσα να κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και τις ανάλογες -με την Αγία Μαρίνα- κινητοποιήσεις, για την απομάκρυνση όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά στα σχολεία . Όπως μάλιστα θα δείτε στο ρεπορτάζ της Fx-news, υπάρχουν κεραίες κινητής που είναι εγκατεστημένες πολύ κοντά σε σχολεία και σε απόσταση μικρότερη από την κεραία της Αγίας Μαρίνας για την οποία… μια (1)… ο δήμαρχος “επαναστάτησε”!!!  Μήπως έχει στοιχεία ο κ. Βασιλόπουλος ότι οι κεραίες που βρίσκονται κοντά στα άλλα σχολεία είναι “υγιεινές” και για αυτό ΔΕΝ “επαναστατεί” για την απομάκρυνσή τους;;; Εαν δεν έχει (στοιχεία), είναι υπόλογος έναντι των γονέων και θα πρέπει να τους δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την μονομέρεια των πράξεών του…

ΕΡΕΥΝΑ

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας πλησίον σχολείων & χώρους άθλησης ανηλίκων στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα


⇒WIND Μαιάνδρου 81 Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 81” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1201097, κωδική ονομασία “ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 1”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 27315/Φ610/20-03-2018, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία WIND.

  • Απόσταση από 8ο Δημοτικό σχολείο Ν.Φ.: 60μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.003684 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒WIND Λαχανά 4 Ν.Φ. (Δήλωση ΕΚΚΧΟ*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΛΑΧΑΝΑ 4” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1208310, κωδική ονομασία “Q COMPACT N. FILADELFIA”) έχει κατατεθεί από την εταιρία WIND δήλωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας (Αριθ. Πρωτ. 19653/02-06-2006) που εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για Εγκαταστάσεις Κατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΚΧΟ).

  • Απόσταση από 4ο Δημοτικό σχολείο Ν.Φ.: 20μ.
  • Απόσταση από γήπεδο ΑΟΝΦ Άτταλου: 61μ.
  • Λόγος έκθεσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  από την Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)…

⇒VOFAFONE Πεταλά 50 Νέα Χαλκηδόνα (Δήλωση ΕΚΚΧΟ*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΠΕΤΑΛΑ 50, ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1133777, κωδική ονομασία “NESTLE WATERS ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ”) έχει κατατεθεί από την εταιρία VODAFONE δήλωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας (Αριθ. Πρωτ. 10480/06-03-2013) που εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για Εγκαταστάσεις Κατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΚΧΟ).

  • Απόσταση από Γυμνάσιο Ν.Χ.: 26μ.
  • Λόγος έκθεσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ  από την Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)…

⇒COSMOTE-VODAFONE Βυτίνης 14-18 & Λαρίσης Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών) προκύπτει ότι, για τη θέση “ΒΥΤΙΝΗΣ 14-18” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1007253, κωδική ονομασία “TEO N. FILADELFIA”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 13507/Φ610/09-10-2014, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία VODAFONE.

  • Απόσταση από κλειστό γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 28μ.
  • Απόσταση από κτιριακές εγκαταστάσεις 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 160μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.004339 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒WIND Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ & Β. Αλεξάνδρου Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών) προκύπτει ότι, για τη θέση “ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ & ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1200099, κωδική ονομασία “MSC ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 23788/Φ610/31-03-2017, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία WIND.

  • Απόσταση από κλειστό γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 68μ.
  • Απόσταση από κτιριακές εγκαταστάσεις 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 175μ.
  • Απόσταση από κτιριακές εγκαταστάσεις 7ου Δημοτικού σχολείου: 171μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.002966 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒COSMOTE Ταρσού 8 & Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Ν.Φ. (Νόμιμη Λειτουργία*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΤΑΡΣΟΥ 8 & ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ – Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1400257, κωδική ονομασία “Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 1”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση του ΥΜΕ 65854/Β/4188/07-07-1998, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία COSMOTE.

  • Απόσταση από κτιριακές εγκαταστάσεις 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 122μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.001276 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒VODAFONE Μηδείας 10 Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΜΗΔΕΙΑΣ 10, Ο.Τ. 194, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1008470, κωδική ονομασία “ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 328/9/31-08-2004, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία VODAFONE.

  • Απόσταση από κτιριακές εγκαταστάσεις 2ου Γυμνασίου-Λυκείου: 59μ.
  • Απόσταση από 3ο Νηπιαγωγείο ΝΦ: 110μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.002153 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒COSMOTE-VODAFONE Θεσσαλονίκης 98 & Σκρα Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, για τη θέση “ΛΕΩΦ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 98 (Ο.Τ. 242)” στον Δήμο Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος Περιφέρειας Αττικής (κωδικός αριθμός θέσης 1000990, κωδική ονομασία “MAVA RENAULT”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 4257/Φ610/30-11-2010, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία VODAFONE.

  • Απόσταση από 3ο ΕΠΑΛ Ν.Φ.: 127μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.003687 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

⇒VODAFONE Ραιδεστού & Βρυούλων Ν.Φ. (Αδειοδοτημένη*):

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ε.Ε.Τ.Τ. (Ενημερωτική Πύλη Κατασκευων Κεραιών), προκύπτει ότι, στη συμβολή των οδών ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 31 ΚΑΙ ΒΡΥΟΥΛΩΝ 14, στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, στο νομό Αττικής, στην ταράτσα τριώροφου κτιρίου υπάρχουν εγκατεστημένες κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ. Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι στην εν λόγω θέση διαπιστώθηκε η ύπαρξη 1 καλυμμένης κατασκευής κυκλικής διατομής ύψους 6 περίπου μέτρων που περιέχει κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας.

  • Απόσταση από κλειστό γυμναστήριο Ιωνικού Ν.Φ.: 83μ.
  • Λόγος έκθεσης 0.012022 (Το όριο του λόγου έκθεσης για κάθε φασματική περιοχή, καθώς και του συνολικού, είναι η τιμή 1 – Μετρήσεις Ε.Ε.Α.Ε. Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας). Δείτε το σύνολο των μετρήσεων της κεραίας ΕΔΩ

Κατηγοριοποίηση κατασκευών κεραιών και αδειοδότησης. Εξαρτάται από το μέγεθος και την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.)

  • Αδειοδοτημένη Το νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης που ισχύει σήμερα διαμορφώθηκε με τον Ν.4053/2012 και τον Ν.4070/2012. Θεσπίστηκε μονοαπευθυντική διαδικασία αδειοδότησης (one-stop shop) μέσω του ΣΗΛΥΑ. Χορηγείται, υπό προϋποθέσεις, πιστοποιητικό πληρότητας που παρέχει το δικαίωμα εγκατάστασης κατασκευής κεραίας μέχρι να εκδοθεί η άδεια. Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ εκδίδει το πιστοποιητικό, μετά την παρέλευση τετραμήνου από την υποβολή της σχετικής αίτησης, εφόσον:
    Είναι νόμιμη η χρήση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Έχει χορηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την ασφάλεια της αεροπλοΐας. Δεν έχει εκφραστεί αντίθετη γνώμη από άλλους συναρμόδιους φορείς. Απαιτείται η χορήγηση πολεοδομικής έγκρισης πριν την έκδοση άδειας από την ΕΕΤΤ. Βάσει του προγενέστερου πλαισίου, η πολεοδομική έγκριση χορηγούταν μετά την άδεια της ΕΕΤΤ. Θεσπίστηκε προσωρινή νόμιμη λειτουργία, μέχρι την έκδοση άδειας ή την απόρριψη της αίτησης από την ΕΕΤΤ, για κατασκευές που ήταν εγκατεστημένες στις 7 Μαρτίου 2012, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, αλλά πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
  • Νόμιμη Λειτουργία – Νομίμως λειτουργούσες είναι οι κατασκευές κεραιών, που ήταν εγκατεστημένες στις 7 Μαρτίου 2012, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, αλλά πληρούσαν τις ακόλουθες προϋποθέσεις (Ν.4053/2012):Είχε υποβληθεί αίτηση για χορήγηση άδειας στην ΕΕΤΤ και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον αρμόδιο φορέα.
    Είχε χορηγηθεί, ένα μήνα πριν, θετική γνωμάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).  Η προσωρινή νόμιμη λειτουργία ισχύει μέχρι την έκδοση άδειας ή την απόρριψη της αίτησης από την ΕΕΤΤ (με την επιφύλαξη τυχόν αντιθέτων δικαστικών αποφάσεων). Η αδειοδότηση των συγκεκριμένων κατασκευών πραγματοποιείται βάσει του προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου. Μετά τη χορήγηση της άδειας από την ΕΕΤΤ, η εταιρία πρέπει να λάβει από την Πολεοδομία έγκριση δομικών κατασκευών. Ωστόσο, σε περίπτωση τροποποίησης υφιστάμενων κεραιοσυστημάτων ή χαρακτηριστικών εκπομπής προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στο κοινό υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ακολουθείται η διαδικασία αδειοδότησης που ισχύει σήμερα (Ν.4070/2012). Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να μην τροποποιείται ο ιστός και το συνολικό ύψος της κατασκευής και να έχει εκδοθεί θετική γνωμάτευση από την ΕΕΑΕ.
  • Δήλωση ΕΚΚΧΟ – Κατασκευές κεραιών χαμηλής όχλησηςΟι Εγκαταστάσεις Κατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΚΧΟ) εξαιρούνται από τη διαδικασία αδειοδότησης. Οι συγκεκριμένες κατασκευές εγκαθίστανται χωρίς να απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση ή πολεοδομική έγκριση, με την επιφύλαξη της νομοθεσίας για περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος. Πριν την τοποθέτηση απαιτείται η υποβολή δήλωσης εγκατάστασης στην ΕΕΤΤ, εξαιρουμένων των ΕΚΚΧΟ που αφορούν κατασκευές κεραιών Wi-Fi (KYA 27217/505/2013). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Καταγγελίες για “περίεργα” κολωνάκια…
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ χτυπήθηκε από κεραυνό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.