Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται τα ιπτάμενα δημοτικά ταξί!

0

Πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά ο δήμος μας!

Μετά τον εκσυγχρονισμό της δημοτικής συγκοινωνίας με δρομολόγια ανά 15 λεπτά και την εξυπηρέτηση των δημοτών με το γνωστό “τρενάκι της χαράς”, φέρνει τώρα και για πρώτη φορά στην χώρα μας, τα ιπτάμενα δημοτικά ταξί ποταμού!

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, θα εφαρμοστεί αρχικά στον Ποδονίφτη ποταμό και αργότερα και στον Κηφισό.

Τι είναι όμως τα ιπτάμενα ταξί;;;

Σχεδιασμένα από τους Alain Thébault και Anders Bringdal, τα νέα οχήματα θα προσφέρουν μια φουτουριστική λύση ταξιδιού στο ποτάμι αλλά και μια εντυπωσιακή διαδρομή στους επισκέπτες. Κάθε SeaBubble θα φιλοξενεί 5 άτομα (και έναν οδηγό) και θα είναι διαθέσιμο για τους δημότες σε ειδικές αποβάθρες κατά μήκος του ποταμού.Η αποβάθρες στην αρχή θα είναι τρεις.

Το “ιπτάμενο” ταξί θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας τη μεταφορά απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Δεδομένου ότι θα γλιστρούν με χάρη πάνω στο νερό, με μέγιστη ταχύτητα 30 χλμ. / ώρα, δεν θα δημιουργούν κύματα ούτε… αναστάτωση στον ποταμό, οπότε δεν αναμένονται αντιδράσεις από οικολόγους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης.

Φουτουριστικό και φιλικό προς το περιβάλλον, το SeaBubble είναι η τελευταία… τρέλα στην άνετη μεταφορά και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας.

Άλλη μια πρωτοπόρα αναπτυξιακή ιδέα της διοίκησης του Δήμου εφαρμόζεται. Συγχαρητήρια και καλό μήνα (πρωταπριλιά)!

https://youtu.be/tcPT-JusSc4

Προηγούμενο άρθροΑνέβηκε στην Α΄ΕΣΚΑ η ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΆγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Μ. Τρίτη θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.