“Ύποπτο” κινητό λένε οι Τούρκοι για την υπόθεση των 2 στρατιωτικών!

0

Μπορεί οι Έλληνες στρατιωτικοί να μην μεταφέρθηκαν τελικά χθες από τις φυλακές της Αδριανούπολης στα δικαστήρια, ωστόσο η χθεσινή κινητοποίηση των ΜΜΕ φαίνεται ότι είχε τελικά υπόβαθρο αφού τους δύο Έλληνες επισκέφθηκε δικαστικός λειτουργός με αφορμή την έρευνα σε ένα κινητό που είχαν μαζί τους, κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου.

Μέχρι στιγμής οι Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Ωστόσο το κατηγορητήριο δεν έχει συνταχθεί πλήρως και φαίνεται ότι  ένα από τα κινητά που είχαν μαζί τους, για τους Τούρκους φαίνεται ότι παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο.

Πρόκειται για το υπηρεσιακό κινητό που οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης είχαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της περιπόλου την ημέρα της σύλληψής τους.

Ενώ κατά τη διάρκεια των 20 ημερών της κράτησής τους έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα κινητά έχουν ελεγχθεί και είναι “καθαρά”, δεν περιέχουν δηλαδή κάτι επιβαρυντικό για τους δυο στρατιωτικούς, φαίνεται ότι οι Τούρκοι επιμένουν στο ένα από αυτά.

Ο δικαστικός λειτουργός, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, πήγε στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και φέρεται να ζήτησε το PIN επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το υπηρεσιακό κινητό.

Αυτό ίσως σε μια προσπάθεια “νομιμοποίησης” των όποιων στοιχείων έχουν εντοπιστεί. Είναι γνωστό ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία ανάγκη από το PIN για να κάνουν έρευνα σε ένα κινητό, αλλά φαίνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης φαίνεται ότι χρειάζεται για τους τύπους να φανεί ότι υπήρξε κάποιου είδους συγκατάθεση των εμπλεκομένων.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν έχει πράγματι εντοπιστεί κάτι στο τηλέφωνο ή πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.

Επίσης αν το υπηρεσιακό κινητό μπορεί να φέρει κάποια στοιχεία τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν τη θέση των δυο στρατιωτικών.

Σε κάθε περίπτωση το κατηγορητήριο παραμένει στον αέρα. Όλα δείχνουν ότι προς τα τέλη του μήνα θα υπάρξει το επόμενο στάδιο με την απαγγελία των κατηγοριών.

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΣυλληπητήρια από τον Απόστολο Κόντο
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια ανακοίνωση της “Ένωσης Δημοτών”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.