Πως σώθηκαν 2 Έλληνες πιλότοι στην Καμπούλ

0

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δύο Ελλήνων πιλότων που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Καμπούλ, όταν Ταλιμπάν εισέβαλλαν στον κτήριο και σκότωσαν πάνω από 30 ανθρώπους. Λάθος -ευτυχώς- η είδηση του BBC για νεκρό Έλληνα!

Οι δύο πιλότοι, Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου, κατάφεραν να σωθούν.

Ο Βασίλης Βασιλείου, μιλώντας στο STAR, ανέφερε: «Είχα φτάσει στο δωμάτιο όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Πριν κλείσω τα φώτα είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα, ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία».

«Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος. Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου…» συνέχισε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι τρομοκράτες μπήκαν στον δωμάτιό του και πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο: «Μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στη πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός τους, σήκωσαν το άλλο κρεβάτι αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σήκωσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός».

Την Κυριακή η μητέρα και η σύζυγος του Μιχάλη Πουλικάκου μίλησαν στην τηλεόραση του Alpha για τις δραματικές στιγμές που έζησε: «Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…».

Όπως είπε η σύζυγός του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΜητρόπολη: Έκοψε την Βασιλόπιτα – Απών ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ…
Επόμενο άρθροΔ.Σ.: «Βάλτε πλάτη” & η “ομιλία-στήριξη” του Κοπελούσου! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.