“Παράταση” στις Δημοτικές εκλογές του 2019 – Ρεκόρ θητείας Βασιλόπουλου!

0

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, πρόθεση του υπουργείου είναι η  αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, με μια εύλογη παράταση της υφιστάμενης θητείας των αιρετών κατά μερικούς μήνες, το 2019, και την καθιέρωση ανάληψης καθηκόντων από τον Ιανουάριο του 2020

Την σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Βοιωτία. Μάλιστα επισήμανε ότι οι επόμενες Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Δείτε σχετικά ΕΔΩ.

Αν γίνουν νόμος τα όσα δήλωσε ο υπουργός, σημαίνει ότι οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2019 και όχι τον Μάιο. Οπότε η θητεία του νυν Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα παραταθεί έως και τον Δεκέμβριο του 2019…

Σημειώνουμε ότι η θητεία του κ. Βασιλόπουλου είναι πέντε έτη από τέσσερα που ίσχυε έως το 2014, λόγω της τότε αλλαγής του νόμου και τον χρονικό συνδυασμό Δημοτικών με Ευρωπαϊκών εκλογών… Με την νέα αλλαγή -αν ισχύσει- θα είναι ο μοναδικός* Δήμαρχος στην ιστορία της πόλης μας που θα διοικήσει την πόλη για πεντέμισι χρόνια σε μια θητεία!

*Δεν υπολογίζουμε την θητεία του διορισμένου δημάρχου της επταετίας της χούντας

Προηγούμενο άρθρο“Καθιερώνεται η απλή αναλογική σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”
Επόμενο άρθροΔιαύγεια: “Ο Κώστας και οι αγαπημένοι προμηθευτές”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.