Η “σκεπαστή” της Νέας Φιλαδέλφειας (Βίντεο)

0

Στις 7/10/1979 η πρώτη διώροφη εξέδρα στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε μετά από ένα χρόνο και τρεις μήνες εργασιών, υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Γεράσιμου Έρτσου, αντικαθιστώντας εκείνη προς την οδό Καππαδοκίας.

Αποτέλεσε έργο ορόσημο επί των ημερών του Λουκά Μπάρλου στο διοικητικό θώκο της Ένωσης, που έλαβε μάλιστα δάνειο από την τράπεζα «Ιονική και Λαϊκή»,με κίνδυνο να χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι, που είχε δώσει ως υποθήκη.

Οι εργασίες εξελίσσονταν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 1978-79, με τον κόσμο που συνέρρεε στο γήπεδο να παρακολουθεί ιδίοις όμμασι την εξέλιξη του έργου.

Εκείνην την ιστορική Κυριακή του Οκτώβρη πουλήθηκαν 36.100 εισιτήρια, με το πάνω διάζωμα της εξέδρας να φιλοξενεί περί τις δυόμιση χιλιάδες και την εξέδρα των ορθίων επιπλέον τεσσερισήμισι χιλιάδες πιστούς.

Η πρώτη παράσταση ενώπιον της σκεπαστής δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0, χάρη σε πλασέ του Ορέ στο 79′, τρομοκρατώντας τους οπαδούς του πάνω διαζώματος, που ένιωσαν την κερκίδα να… σείεται.

ΠΗΓΗsportdog.gr
Προηγούμενο άρθροΚατάρρευση εγκαταλελειμμένου κτίριου στον Πειραιά – Έρευνα για εγκλωβισμένους
Επόμενο άρθρο“Δεν πληρώνει”… #den_plironei
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.