ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ. Η «σκεπαστή» της Νέας Φιλαδέλφειας (Βίντεο)

Η «σκεπαστή» της Νέας Φιλαδέλφειας (Βίντεο)Στις 7/10/1979 η πρώτη διώροφη εξέδρα στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε μετά από ένα χρόνο και τρεις μήνες εργασιών, υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Γεράσιμου Έρτσου, αντικαθιστώντας εκείνη προς την οδό Καππαδοκίας.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Αποτέλεσε έργο ορόσημο επί των ημερών του Λουκά Μπάρλου στο διοικητικό θώκο της Ένωσης, που έλαβε μάλιστα δάνειο από την τράπεζα «Ιονική και Λαϊκή»,με κίνδυνο να χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι, που είχε δώσει ως υποθήκη.

Οι εργασίες εξελίσσονταν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 1978-79, με τον κόσμο που συνέρρεε στο γήπεδο να παρακολουθεί ιδίοις όμμασι την εξέλιξη του έργου.

Εκείνην την ιστορική Κυριακή του Οκτώβρη πουλήθηκαν 36.100 εισιτήρια, με το πάνω διάζωμα της εξέδρας να φιλοξενεί περί τις δυόμιση χιλιάδες και την εξέδρα των ορθίων επιπλέον τεσσερισήμισι χιλιάδες πιστούς.

Η πρώτη παράσταση ενώπιον της σκεπαστής δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0, χάρη σε πλασέ του Ορέ στο 79′, τρομοκρατώντας τους οπαδούς του πάνω διαζώματος, που ένιωσαν την κερκίδα να… σείεται.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!