Νέα δημοτική παράταξη;

0

Χωρίς ονόματα και υπογραφή, λάβαμε το παρακάτω κείμενο από μια νέα(;) δημοτική πολιτική κίνηση με το όνομα “παρέμβαση πολιτών – νέο ξεκίνημα”. Ενδιαφέρον το κείμενο, δίνει πολιτικό στίγμα, το δημοσιεύουμε, όμως θα περιμέναμε από ένα “νέο ξεκίνημα”… υπογραφές και ονόματα. Δυστυχώς, με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, αλλά και την τοπική, είμαστε πλέον καχύποπτοι όταν μας στέλνονται ανυπόγραφες πολιτικές θέσεις. Περιμένουμε σύντομα την ανακοίνωση των συμμετεχόντων…

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: 3 χρόνια πίσω, 2 χρόνια μπροστά!

Στις 25 Μαΐου του 2014, κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει και βιώσει από τότε στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, συντελέστηκε ένα πολιτικό λάθος: η ανάδειξη του Αρ. Βασιλόπουλου σε δήμαρχο της πόλης και του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» σε διοίκηση του δήμου.

Στο γεγονός αυτό συνετέλεσαν πολλά. H πολυδιάσπαση των υπόλοιπων, ομοειδών κατά πολλούς σχημάτων, η κομματική στήριξη στη «Δύναμη Πολιτών» από ένα κόμμα που… ερχόταν, η σημαντική φθορά ορισμένων προσώπων που βρίσκονταν απέναντι στη «ΔΠ» κοκ.

Τα σιγοψιθυρίζουν οι συμπολίτες μας σε όλα τα σημεία και τις γειτονιές της πόλης, αλλά ουδεμία δημοτική παράταξη ή υποψήφιος δήμαρχος τα έχει επαρκώς αναδείξει.

Για να μην συγκρουστούν με τη σημερινή δημοτική αρχή;

Για να μην «τσαλακωθούν» πολιτικά εισερχόμενοι σε μία πολιτική αντιπαράθεση;

Για να μην αυξήσουν τις αρνητικές απόψεις για το πρόσωπό τους σε μία δημοσκόπηση;

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς περισσότερους;

Ειλικρινά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν είδαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεν βλέπουμε ούτε σήμερα, να αναδεικνύονται σημαντικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν την πόλη. Βλέπουμε ΜΟΝΟ την ασκούμενη πολιτική του Αρ. Βασιλόπουλου και των συνεργατών του.

Μία πολιτική με πολλά «πλην».

Υπάρχουν και κάποια «συν»;;;

Σίγουρα θα υπάρχουν… δεν μπορεί να μην υπάρχουν.

Αλλά όταν στο γενικό περίγραμμα η μεγάλη πλειοψηφία της πόλης δεν μπορεί ούτε να τα «αχνοδεί»… υπάρχει πρόβλημα!

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της εκλογής της επέλεξε τον δρόμο της πολιτικής σύγκρουσης με όλους και με όλα. Τις περισσότερες φορές χωρίς να προκληθεί.

Και αν αυτή η τακτική μπορεί ενδεχομένως να είναι επωφελής για ένα πχ μικρό κόμμα που επιδιώκει να μπει στην Βουλή… είναι βλαπτικό όταν μιλάμε για την διοίκηση μίας ολόκληρης πόλης.

Σύγκρουση με την αντιπολίτευση, με την μη εκπροσώπησή της για 2,5 χρόνια στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Σύγκρουση με το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού τύπου.

Σύγκρουση με τον «οργανισμό ΑΕΚ», που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Και όλα αυτά με κάποιον σαφή προσανατολισμό προς όφελος των πολλών;

Για εμάς αυτός ο προσανατολισμός, συγχωρέστε μας, αλλά είναι ΜΗ ΟΡΑΤΟΣ. Αν κάποιος διατυπώσει έστω μία λογικοφανή πρόταση για τα αίτια και τα αιτιατά αυτής της τακτικής, είμαστε διατεθειμένοι να την ακούσουμε.
Σύγκρουση κατά μέτωπο, αλλά όχι με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ελάχιστες ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής του κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Παρά την στήριξη της Περιφέρειας με την οποία συμπορεύτηκαν προεκλογικά τον Μάιο του 2014.
Καμία μεγάλη ή μικρή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της πόλης, από μία άφθαρτη διοίκηση που κατάφερε… να φθαρεί τόσο, μα τόσο γρήγορα στη συνείδηση των πολιτών.

Σε όλα αυτά θα παραμείνουμε απλοί παρατηρητές και κομπάρσοι;

Θεωρούμε ότι στην πόλη μας το 2019 είναι απαραίτητη όσο ποτέ, μία ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. Τα πάντα από την αρχή. Χωρίς διαχωρισμούς. Χωρίς ταμπέλες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς χρώματα.

Σε αυτό το ενωτικό κάλεσμα για ένα νέο ξεκίνημα, δεν περισσεύει κανείς!

παρέμβαση πολιτών – νέο ξεκίνημα

για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Προηγούμενο άρθροΟικολογικό γήπεδο…
Επόμενο άρθροΝέα απόπειρα απαγωγής παιδιού στην Κοζάνη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.