Ευαγγελία Κόντου: Από τη Νέα Φιλαδέλφεια στην κορυφή της Αμερικής

0

Η Ευαγγελία Κόντου είναι η χαρακτηριστική περίπτωση της δυναμικής γυναίκας που συνέβαλε αποφασιστικά όχι μόνο στην επαγγελματική επιτυχία του συζύγου της, Ευριπίδη Κόντου, ιδρυτή της μεγάλης εταιρείας «Kontos Foods», η οποία είναι γνωστή σε όλη την Αμερική και το εξωτερικό, αλλά και ως άριστη μητέρα, στη δημιουργία μιας υποδειγματικής οικογένειας με παιδιά που διακρίθηκαν και διακρίνονται για το ήθος και την κοινωνική τους καταξίωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΠΗΓΗ: Toυ Σταύρου Μαρμαρινού – Εθνικός Κήρυκας

Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, η κ. Κόντου , είπε σε συνέντευξή της στο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα», ότι ήταν πολύ σωστή  και οφειλόμενη η καθιέρωση αυτής της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού. Εξέφρασε μόνο τη λύπη της, γιατί ο κρύος ακόμα καιρός στη Νέα Ιερσέη, που επηρεάζει την υγεία του συζύγου της, Ευριπίδη, δεν τους επιτρέπει να πάνε εκεί για να γιορτάσουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους την Ημέρα της Μητέρας.

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά του Κόσμου να αγαπούν, να σέβονται και να προσέχουν τις μητέρες τους, γιατί θέλουν και φροντίζουν για το καλό τους», τόνισε.

Νέοι και οι δύο, η Ευαγγελία και ο Ευριπίδης Κόντος, αμέσως μετά τον γάμο τους, με όνειρα για το μέλλον, που πραγματοποιήθηκαν.

Από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Η κ. Κόντου, της οποίας το πατρικό επώνυμο ήταν Κουφουδάκη, γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι προάστιο της Αττικής. Η ίδια είναι μεγαλύτερη από τους δύο αδελφούς της. «Ηταν χρόνια του πολέμου και δύσκολα», είπε. «Ετσι, αναγκαζόμαστε όλοι στην οικογένειά μας να κάνουμε οικονομίες. Η γιαγιά μας συμβούλευε τον πατέρα μας, να κάνει προμήθειες σε τρόφιμα που διατηρούνται με τον καιρό, για να τα έχουμε για τους δύσκολους καιρούς που περνούσαμε. Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και είχαν περάσει πολλά. Απ’ αυτούς έμαθα κι εγώ να κάνω στη ζωή μου οικονομίες».

Πήρε καλές αρχές από τους γονείς της, η μικρή Ευαγγελία.  Αρχές, που της διαμόρφωσαν το χαρακτήρα, ώστε να είναι αγαπητή μέχρι και τώρα. Η καλή οικονομική της κατάσταση με την μεγάλη επιτυχία της εταιρείας τους, δεν άλλαξε το χαρακτήρα της, αλλά, αντίθετα, τον σφυρηλάτησε καλύτερα. Διατήρησε την καλή της καρδιά, την αγάπη της για το συνάνθρωπο, ενώ απέδειξε τα φιλανθρωπικά της αισθήματα, στηρίζοντας διάφορους οργανισμούς και κοινότητες, ακριβώς όπως και ο σύζυγός της, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Ο Ευριπίδης Κόντος, είναι ο άνθρωπος με το χαμόγελο  στο πρόσωπο, με τον καλό λόγο στο στόμα και με την προθυμία να φανεί χρήσιμος, όποτε του ζητηθεί για καλό σκοπό.

Οι σωστές ρίζες για την Ευαγγελία Κόντου, άρχισαν να μεγαλώνουν από την ανατροφή  των γονέων της και κυρίως της μητέρας της.

«Θυμάμαι ότι ήταν αυστηρή, αλλά δίκαιη και σωστή, η μητέρα μου», είπε η κ. Κόντου. «Αγαπούσε εμένα και τα αδέλφια μου, μας συμβούλευε συνεχώς και πολλές φορές, μου έλεγε να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να κάνω καλές φίλες, γιατί η αλήθεια είναι ότι ήμουν ντροπαλή και δύσκολη. Ομως, όταν έκανα φίλες, τις έκανα για πάντα. Ακόμα και τώρα, επικοινωνώ με φίλες μου από τα παιδικά μας χρόνια».

Η κ. Κόντου μιλά με σεβασμό για την μητέρα της, τονίζοντας ότι έκανε πολύ καλή διαπαιδαγώγηση στα παιδιά της και την δίδαξε καλά πράγματα. «Εμαθα να έχω σεβασμό και να αγαπώ τους γονείς μου. Ο πατέρας μου δεν ήξερε γράμματα και τον βοηθούσα πολλές φορές, όπου με χρειαζόταν», είπε.

Τα διδάγματα των γονέων της, τής φάνηκαν χρήσιμα όταν η κ. Κόντου έκανε δικά της παιδιά. Τα έμαθε να έχουν ήθος, να είναι σωστά στον εαυτό τους και στους άλλους, να αγαπούν την οικονομία και να αποφεύγουν τις σπατάλες. «Ποτέ δεν μου άρεσε να πετώ πράγματα, που μπορούσαν να διορθωθούν, ή να κάνω πράγματα που δεν ήταν απαραίτητα», είπε.

Η Ευαγγελία Κόντου και ο σύζυγός της (μπροστά, αριστερά), δεν είναι μόνο δωρητές και ευεργέτες, αλλά και πρόθυμοι εθελοντές. Στη φωτογραφία ετοιμάζονται μαζί με άλλους να σερβίρουν τον κόσμο σε ομογενειακή εκδήλωση.

Η μητέρα σήμερα

Η κ. Κόντου υποστήριξε ότι η μητέρα στην εποχή μας παίζει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, όπως της εργαζόμενης, της συζύγου, της οικοκυράς και αυτής που φροντίζει για την ανατροφή των παιδιών της.

Για το τελευταίο, είπε ότι άλλα παιδιά ακούνε τις συμβουλές της μητέρας τους, ενώ άλλα την αγνοούν και κάνουν εκείνα αυτά που νομίζουν.

«Μην ξεχνάμε ότι  η μάνα, κοντά στα άλλα, είναι και νοσοκόμα», πρόσθεσε η κ. Κόντου. «Οταν τα παιδιά της αρρωστήσουν, αγωνιά να τα βοηθήσει να γίνουν καλά, εκτός κι αν είναι σε άσχημη κατάσταση, οπότε τα τρέχει στους γιατρούς και στα νοσοκομεία».

Τι καλύτερο θα μπορούσε να φανταστεί η Ευαγγελία Κόντου, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της; Δημιούργησαν μια μεγάλη και σωστή οικογένεια με παιδιά και εγγόνια, που είναι καμάρι και υπερηφάνεια τους σήμερα.

Τρία παιδιά

Η κ. Κόντου έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της, Ευριπίδη, τρία παιδιά. Μεγαλύτερος είναι ο Σταύρος-Σάββας ή Στηβ, παντρεμένος με την Αθανασία, με την οποία έχουν δύο δίδυμες κόρες, την Ερρικα και την Δήμητρα και έναν γιο, τον Ευριπίδη ή Εβαν.

Δεύτερο παιδί, είναι η Κατερίνα, που ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Μιχάλη Κωμοδρόμο, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, την Ευαγγελία και  την Αφροδίτη.

Το τρίτο παιδί του ζεύγους Κόντου, είναι ο Ντίνος, ο οποίος έχει με την σύζυγό του, Ρούσα, δύο κόρες, την Σταυρούλα και την Ευαγγελία. Και τα  τρία παιδιά εργάζονται στην εταιρεία «Kontos Foods», που ίδρυσε ο πατέρας τους.

«Και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε  χαρούμενοι που βλέπουμε όλα τα παιδιά μας μαζί», τόνισε η κ. Κόντου. «Ολα τους παντρεύτηκαν καλούς συζύγους. Μας λύπησε βέβαια ο χαμός του γαμπρού μας Μιχάλη, που ήταν ωραίος άνθρωπος, αλλά τον χάσαμε πολύ νωρίς. Μέναμε μαζί στο ίδιο σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ. Και ήταν από τον Θεό, που ήμασταν έτσι μαζί, ώστε να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας του Μιχάλη και τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν για την κόρη μας και τα εγγόνια μας».

Η κ. Κόντου συμβουλεύει τις μητέρες να έχουν καλές σχέσεις με τα παιδιά τους και να δείχνουν ενδιαφέρον και κατανόηση για τα θέματα που τα απασχολούν, ώστε να συμπεριφέρονται ανάλογα. «Ούτε πολύ αυστηρά, ούτε πολύ μαλακά», είπε. «Από μόνη της η κάθε μητέρα μπορεί να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες των παιδιών της. Πάντως, προσωπικά, δεν  συμφωνώ με τις μητέρες που τα αφήνουν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Η ίδια, πάντως, ομολογεί ότι ήταν προσεκτική με τα δικά της παιδιά. «Ηξερα πώς σκέφτονται και πώς ενεργούν τα παιδιά μου και ανάλογα συμπεριφερόμουν, πάντα με αγάπη και ενδιαφέρον», είπε. «Σήμερα, και εγώ και ο σύζυγός μου, είμαστε υπερήφανοι και για τα παιδιά και για τα  εγγόνια μας».

Η κ. Κόντου υποστηρίζει ότι οι ομογενείς μητέρες κρατούν τις ελληνικές παραδόσεις. «Εχουν αυτό το καλό οι Ελληνίδες και τους αξίζουν συγχαρητήρια», είπε.

Με φίλους, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς, εορτή των Θεοφανίων, όπου έχουν συρρεύσει χιλιάδες ομογενείς και ξένοι, για την Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Οι δύσκολες εποχές

Η κ. Κόντου, μπορεί σήμερα να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, όμως πέρασε κι αυτή δύσκολες στιγμές στην αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του συζύγου της.  Στο μαγαζί που είχε ο Ευριπίδης Κόντος, μετά τον γάμο τους, βοηθούσε η ίδια στις διάφορες ανάγκες, επειδή δεν υπήρχαν ακόμα χρήματα για υπαλλήλους. Μέχρι και διανομές στα μαγαζιά έκανε, οδηγώντας η ίδια ένα στέισον βάγκον αυτοκίνητο.

«Είχα πολλές φορές το μικρό γιο μου στο πίσω κάθισμα και έτρεχα για διανομές , γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώνουμε ακόμα υπαλλήλους», είπε.

Ηταν, λοιπόν, η κ. Κόντου και μάνα και εργαζόμενη και σύζυγος και νοικοκυρά και έπρεπε να διαπαιδαγωγήσει και τα παιδιά της.

«Τα έκανα όλα, αυθόρμητα», τόνισε. «Δεν με δίδαξε κανείς πώς έπρεπε να ανταποκριθώ, πώς έπρεπε να συμβάλλω στις ανάγκες της οικογένειάς  μας. Μόλις πήγαιναν τα παιδιά το πρωί στο σχολείο, πήγαινα στο εργοστάσιο να ζυγίζω και να πακετάρω. Στις τρεις μετά το μεσημέρι έπρεπε να είμαι πίσω, που έρχονταν τα παιδιά από το σχολείο. Οσο ήταν μικρός ο μικρότερος γιος μας, τον έπαιρνα μαζί μου στις διανομές, γιατί δεν είχα πού να τον αφήσω. Eίχα μαζί μου και μια κουβερτούλα για να τον σκεπάζω».

Πριν παντρευτεί, η κ. Κόντου δεν βρέθηκε στην ανάγκη να εργαστεί. Οταν τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήγε για ένα χρόνο στο Γυμνάσιο και κατόπιν συνέχισε στη Μέση Εμπορική Σχολή στην Αθήνα.

Στην Αμερική ήλθε λίγα χρόνια αργότερα, αφού προηγήθηκαν οι γονείς της, που είχαν πρόσκληση από τα  αδέλφια τους. Η νεαρή Ευαγγελία είχε μείνει πίσω στην Αθήνα, επειδή εν τω μεταξύ είχε ενηλικιωθεί και δεν μπορούσε να φύγει μαζί τους.

Τα πρώτα της χρόνια στην Αμερική, τα έζησε στη γεμάτη από ελληνισμό περιοχή Ουάσιγκτον Χάιτς του Μανχάταν, όπου οι γονείς της είχαν νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα.

Πάντοτε αγαπημένοι και με αλληλοεκτίμηση. Το αμερικανικό όνειρο και για τους δύο τους, έγινε πραγματικότητα.

Η πρώτη γνωριμία

Η κ. Κόντου αναπολεί τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Ευριπίδη, που κατάγεται από την Κύπρο. Η θεία της, Ασημίνα, μεγαλύτερη αδελφή της μητέρας της, τον είχε ως ενοικιαστή. «Τον είδε ότι ήταν καλό, εργατικό και τίμιο παιδί, που λίγο καιρό πριν μάλιστα, είχε γίνει και Αμερικανός πολίτης», είπε η κ. Κόντου. «Ηθελε, να παντρευτεί μια κοπέλα από την Ελλάδα. Ετσι, του μίλησαν για εμένα. Εκείνο το διάστημα ο Ευριπίδης δεν δούλευε στη Νέα Υόρκη και δεν έμενε κοντά στη θεία μου. Ηλθε, όμως, για να γνωρίσει την οικογένειά μας. Μόλις μπήκε μέσα στο σπίτι μας, πήγε κοντά του ο μικρότερος αδελφός μου και του έδειξε, αθώα, μια φωτογραφία μου, λέγοντας ‘Να, η Λιολιό μας’, όπως έλεγε το όνομά μου, επειδή ήταν μικρός. Ακουγε τις συζητήσεις που έκαναν οι μεγαλύτεροι τον προηγούμενο καιρό για εμένα και τον Ευριπίδη και έκανε μόνος του τις… συστάσεις…».

Στο σημείο αυτό της εξιστόρησης από την κ. Κόντου, παρενέβη ο σύζυγός της, Ευριπίδης, που καθόταν σιωπηλός κοντά της. «Πω, πω, τι φωτογραφία ήταν εκείνη που μου έδειξε ο μικρός!!! Η Ευαγγελία ήταν πολύ όμορφη κοπέλα», είπε γελώντας. «Ε, αυτό ήταν το μυστικό της γνωριμίας μας. Δεν χρειαζόμουν τίποτε άλλο. Ηθελα την Ευαγγελία για γυναίκα μου…». Παντρεύτηκαν το 1956.

Η Ευαγγελία και ο Ευριπίδης Κόντος έχουν ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση στον Μητροπολίτη Ατλάντας, κ. Αλέξιο.

Ενασχόληση με τα κοινά

Οταν μεγάλωσαν λίγο τα παιδιά τους και πήγαιναν πια στο σχολείο, η κ. Κόντου άρχισε να ασχολείται με τα ομογενειακά κοινά.

Στην αρχή, με τη Φιλόπτωχο της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στο Τενεφλάι της Νέας Ιερσέης. Διετέλεσε, μάλιστα και πρόεδρος και έχει τιμηθεί για το έργο και την προσφορά της. «Εμαθα πάρα πολλά πράγματα από το έργο της Φιλοπτώχου», είπε. Σήμερα, είναι μέλος της Φιλοπτώχου της κοινότητας  Αγίου Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι της Φλόριδας, όπου διαμένει πολλούς μήνες το χρόνο με τον σύζυγό της. Στην κοινότητα αυτή, μάλιστα, το ζεύγος Κόντου είναι μεγάλοι δωρητές και ευεργέτες. Η κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων φέρει το όνομά τους.

Η κ. Κόντου είναι, επίσης, μέλος του κυπριακού σωματείου «Λάμπουσα» στη Νέα Ιερσέη, καθώς και του «Hellenic Women’s Club» της Νέας Ιερσέης. Η κ. Κόντου είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, για τον σύζυγό της και για την οικογένειά της, γενικότερα. Και δεν παραλείπει να το λέει σε κάθε της ευκαιρία.

Η Ευαγγελία Κόντου και ο σύζυγός της, Ευριπίδης, σε δείπνο, με τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.

Μικρή παρέμβαση

Στη συζήτηση παρενέβη και πάλι ο σύζυγός της. «Η Ευαγγελία είναι η πρώτη γυναίκα που γνώρισα και είμαι τόσο πολύ ευχαριστημένος μαζί της, που ό,τι και να πω γι’ αυτήν, θα είναι λίγο», είπε. «Μου συμπαραστάθηκε, όχι μόνο τέλεια ως σύζυγος, αλλά και ως βοηθός στην εταιρεία μας. Ενας από τους λόγους που στάθηκε και υπάρχει η εταιρεία μας, είναι η Ευαγγελία. Είναι κι αυτή συντελεστής της επιτυχίας. Ηταν δίπλα μου και με οδηγούσε σε πολλά πράγματα. Βρήκα μια τέλεια σύζυγο, που φρόντιζε για τα παιδιά, το σπίτι και τις μπίζνες μας, για τις οποίες μου έδινε διάφορες ιδέες και συμβουλές.

»Πάντοτε ήταν δίπλα μου κι εγώ την άκουγα και συνεχίζω να την ακούω. Στο σπίτι μας υπήρχε πάντα πνεύμα οικονομίας. Εγώ έκανα συνεχώς μεγάλα άλματα στις δουλειές. Πολλές φορές με πρόλαβε από κινδύνους στην επιχείρηση, γιατί την άκουσα. Είναι το δεξί μου χέρι. Ηταν πάντα δυναμική και με πολύ καλοσύνη και πάντα την ακούω. Παρακαλώ τον Θεό να την έχει καλά και να της δίνει χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόντος καμαρώνει για την σύζυγό του. Και όταν θυμάται τα πρώτα χρόνια της δουλειάς μετά το γάμο τους, λέει ότι η κ. Ευαγγελία την ημέρα βοηθούσε στην παραγωγή φύλλου και τα βράδια έφτιαχνε τις αποδείξεις και τους λογαριασμούς των πελατών. «Πολλές φορές έλεγα στους πελάτες ότι δεν είχα οδηγό εκείνη την ημέρα και θα έστελνα την σύζυγό μου, με την παράκληση να βγάλουν αυτοί τα πράγματα από το βαν, όπως και γινόταν».

Με αφορμή αυτά τα λόγια του κ. Κόντου, η σύζυγός του έσπευσε να παρατηρήσει: «Προτέρημα του άνδρα μου, που τον βοήθησε να προχωρήσει, είναι η αυτοπεποίθησή του. Πολλοί λένε ότι ήταν τυχερός. Οχι, δεν ήταν τύχη. Γιατί η τύχη είναι μόνο στο λαχείο. Ο Ευριπίδης είχε  πεποίθηση στον εαυτό του, ότι θα τα καταφέρει με τη σκληρή δουλειά. Και είχε την έμπνευση και το θάρρος να αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες που ήταν και επικίνδυνες, γιατί μπορούσαμε να τα χάσουμε όλα. Ομως, ο σύζυγός μου είχε πίστη στον εαυτό του. Και έτσι προχώρησε. Ευκαιρίες εμφανίζονται σε πολλούς ανθρώπους, που μάλιστα ξέρουν τη δουλειά τους, αλλά φοβούνται να τις αναλάβουν. Ο Ευριπίδης είχε αυτοπεποίθηση με πίστη στη σκληρή δουλειά. Και τα αποτελέσματα, τον δικαίωσαν».

Το ζεύγος Ευριπίδης και Ευαγγελία Κόντου, με τον διάσημο σ’ όλο τον Κόσμο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη.

Ανάγκη ξεκούρασης

Με την πάροδο του χρόνου και τη σκληρή δουλειά, άρχισε να κάμπτεται η υγεία του Ευριπίδη Κόντου. «Ενας γνωστός γιατρός, μας συμβούλευσε ότι πρέπει να ξεκουραστεί  ο Ευριπίδης, μιας και άνθισε η εταιρεία και τα παιδιά είναι μεγάλα και μπορούν να αναλάβουν τη λειτουργία της», πρόσθεσε η κ. Κόντου.

«Μου είπε να τον πάρω και να πάμε να ζήσουμε σ’ ένα ζεστό κλίμα, παρόμοιο μ’ εκείνο που γεννήθηκε. Στην Κύπρο, θα είμασταν πολύ μακριά και θα ήταν δύσκολη η συνεννόηση με τα παιδιά για την εταιρεία. Εκείνο τον καιρό, δύο εξαδέλφες μου είχαν έλθει και πήραν σπίτια στη Φλόριδα. Το θυμήθηκα. Ρώτησα τον γιατρό και αμέσως συμφώνησε ότι ήταν το πιο κατάλληλο μέρος για να μένουμε το χειμώνα. Το αποφασίσαμε με τον Ευριπίδη και έτσι κατεβήκαμε στη Φλόριδα, όπου πήραμε σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Τον πρώτο καιρό μέναμε μόνο 2-3 μήνες το χειμώνα και 1-2 μήνες το καλοκαίρι. Αλλά, όσο περνούσαν τα χρόνια μέναμε περισσότερους μήνες στη Φλόριδα. Αποφύγαμε και το μεγάλο κρύο που υπάρχει στα βόρεια και τις μεγάλες ευθύνες της εταιρείας».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο κ. Κόντος ξαναβρήκε τον εαυτό του και η υγεία του βελτιώθηκε.

Η Ευαγγελία Κόντου με τον σύζυγό της, Ευριπίδη, κατά τη βράβευσή τους από τον Παγκύπριο Φλόριδας. Αριστερά, η πρόεδρος του Παγκύπριου, Αντζελα Γεωργιάδου με μία από τις εγγονές του ζεύγους. Δεξιά, η γενική πρόξενος, Αδαμαντία Κλώτσα, η Γιώτα Θεοφάνους και ο πλοίαρχος Γιώργος Κοτσάνης. Πίσω, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκύπριου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Για τα δίκαια της Κύπρου

Είναι ένας από τους πρώτους που πέρασαν τη διαχωριστική γραμμή και μπήκε στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο το 1986. Εχει αγωνιστεί για τα δίκαια της Κύπρου και ξόδεψε αρκετά χρήματα για να εξηγήσει σε Αμερικανούς πολιτικούς την Ιστορία της Κύπρου και να τους πάει να δουν από κοντά την κατάσταση στο νησί. «Ο πόθος, η λαχτάρα και το όνειρό μου είναι να δω ελεύθερη και πάλι όλη την Κύπρο μας», λέει. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Παγκύπριου Αμερικής, διετέλεσε πρόεδρος του κυπριακού συλλόγου «Λάμπουσα» Αμερικής, μέλος του Cyprus Children’s Fund και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, καθώς και άλλων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Λόμπι στην Ουάσιγκτον, ενώ είναι δωρητής και ευεργέτης πολλών φιλανθρωπικών και εκκλησιαστικών φορέων.

Ο κ. Κόντος ονομάστηκε «Αρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την όλη προσφορά του,  είναι μέλος της «Ηγεσίας των 100», μέγας δωρητής των κοινοτήτων Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στο Τενεφλάι της Νέας Ιερσέης και  Αγ. Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι της Φλόριδας, ενώ η εταιρεία του, βραβεύτηκε, επανειλημμένως,  για τα άριστα προϊόντα της. Το 2001 ο κ. Κόντος τιμήθηκε με το Βραβείο Ελλις Αϊλαντ, ενώ το 2010 του επιφυλάχτηκε και άλλη βράβευση από το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Από την πλευρά της, η κ. Κόντου, έχει διάφορες αγαπημένες συνήθειες, όπως να διαβάζει, να βλέπει παλαιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και επιστημονικά ντοκιμαντέρ. Αδυναμία της είναι να βλέπει και να διαβάζει οτιδήποτε συμβαίνει σχετικό με αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα και σ’ όλο τον Κόσμο.

«Ψάχνει να βρει τέτοια θέματα στην τηλεόραση και με φωνάζει κι εμένα να δω», είπε ο κ. Κόντος. «Της αρέσουν τα διδακτικά έργα».

Η Ευαγγελία Κόντου είναι θρησκευόμενο άτομο. «Εγινα από την πεθερά μου και τον Ευριπίδη», είπε η ίδια.

Τι σημαίνει Θεός γι’ αυτήν; «Ο Θεός είναι πανταχού παρών και μας βοηθά όταν βρεθούμε σε κάποια δύσκολη στιγμή και προσευχηθούμε με πίστη από την καρδιά μας», απάντησε. «Ο Θεός, σιγά-σιγά, με τον τρόπο Του, μας δείχνει τον καλό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

H επιθυμία της κ. Κόντου είναι να δει τις εγγονές της να γνωρίσουν καλούς νέους και να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες.

Προηγούμενο άρθροΧειροτονήθηκε ο Χρήστος Αμπατζόγλου
Επόμενο άρθροΨάρι με… τατουάζ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.