Άλσος Ν.Φ.: Υπεγράφη και από την Περιφέρεια η αναβάθμισή του

1

Μπήκε η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», από την  Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φ.Χ. είχε εγκρίνει σχεδόν ομόφωνα (εξαίρεση Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ) στις 12/10/21016 την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας του έργου.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό. Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η προστασία του άλσους ως οικοσυστήματος (προστασία από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους), καθώς και η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και αποτελεσματική συντήρησή του. Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων. Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (περιλαμβάνει εργασίες στην περίφραξη, μικρές αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων, τοποθέτηση ξύλινων σημάνσεων κ.ά).
Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής (Ειδικές Αναδασώσεις).
Στην αντιπυρική προστασία του Άλσους – Αρδευτικά δίκτυα.

Επισημαίνεται ότι ο περιτοιχισμένος χώρος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας (πλην των ρυμοτομούμενων τμημάτων) καλύπτει έκταση 415.066,36 τ.μ., ενώ περικλείεται στα βόρεια από την οδό Χίου, δυτικά από την οδό Δεκελείας, ανατολικά από τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Μηλιώρη και νότια από την οδό Ατταλείας και τον χώρο στον οποίο βρισκόταν το γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) «Νίκος Γκούµας».

 

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Νέο κύμα χιονιά από τα Θεοφάνεια!
Επόμενο άρθροΣύρος ζητούσε 180.000 ευρώ από τους τζιχαντιστές για να “σπείρει” το θάνατο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.