Τζον Γεωργελάς: Ο “Κρητικός”… τζιχαντιστής!

1

Ο Τζον Γεωργελάς, με καταγωγή από την Κρήτη και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, ξεκίνησε να μελετά τον χριστιανισμό, αλλά κατέληξε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “The Atlantic”, που υπογράφει ο Γκρέιαμ Γουντ, άφησε το Τέξας και ονομάστηκε Γιάχια, που στα αραβικά σημαίνει Τζον, και στη συνέχεια Αμπου αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ (αλ Μουχατζίρ σημαίνει μετανάστης), ο νέος επικεφαλής για την αγγλόφωνη προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.

“Ο ίδιος ονομάστηκε Γιάχια, Yahya, που είναι το όνομα της Μεσογείου. Οι ρίζες του είναι από την Κρήτη και γεννήθηκε περίπου το 1983-4, ως Χριστιανός. Το Ισλάμ το ασπάστηκε το 2001-2. Ταξίδεψε αναζητώντας τη γνώση και την εργασία στον δρόμο του Αλλάχ. Τώρα κατοικεί στην ύπαιθρο του Χαλεπίου” αναφέρει το άρθρο.

Πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ο Γιάχια θέλησε να μάθει περισσότερα για την ελληνική ορθοδοξία, ωστόσο, το 2001 (λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου) προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και στη συνέχεια πήγε στη Δαμασκό, για να μάθει αραβικά.

Το 2003 πήγε με τη γυναίκα του Τάνια, την οποία είχε γνωρίσει online, από το Λονδίνο στο Τέξας, όπου πλούσιοι Αραβες χρηματοδότησαν τις μελέτες του στο Ισλάμ.

Το ζευγάρι επιδιδόταν σε συστηματική χρήση ναρκωτικών.

 

Μέχρι το 2009 ζούσαν στις ΗΠΑ και μεγάλωναν την οικογένειά τους. Το 2011, βρέθηκαν στην Αίγυπτο, με τον Γιάχια να εντυπωσιάζει άλλους τζιχαντιστές με τις γνώσεις του. Μάλιστα, πολλές από τις διδαχές του αποτελούν βασικούς πυλώνες της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Από την Αίγυπτο, βρέθηκαν στην Τουρκία και έπειτα στη Συρία, απ΄όπου η σύζυγός του φεύγει με τα παιδιά και επιστρέφει στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντάς τον, ενώ ο ίδιος μένει και εκπαιδεύεται στο Χαλέπι.

Το 2014, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας. Μετά την ανάρρωσή του επέστρεψε στη Συρία, όπου φυλακίστηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Στα μέσα του 2015, μετά την αποφυλάκισή του, ταξίδεψε στη Ράκκα και αξιοποιήθηκε ως λόγιος.

Σήμερα είναι ο επικεφαλής της αγγλόφωνης προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Μπακογιάννης στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή (18/12 – 12 π.μ.)
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Μπακογιάννη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.