Οι σύμβουλοι του Τραμπ άρχισαν να «γλείφουν» Ερντογάν!

0

tramp-erntoganΔεν εξελίσσονται καλά τα πράγματα

από τις πρώτες μάλιστα ώρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού όπως μεταδίδει η τουρκική «Σαμπάχ», ο κορυφαίος του σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας, στρατηγός εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, ο οποίος έψεξε τον Μπάρακ Ομπάμα, ότι δεν κατάφερε να αντιληφθεί τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας!

Ο στρατηγός εν αποστρατεία σε άρθρο του που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Hill», αποκάλεσε την Τουρκία ως «πηγή σταθερότητας» για την περιοχή»! Οι θέσεις που εκφράζει είναι κρίσιμης σημασίας, αφού είναι πιθανό να διοριστεί ως το επόμενο αφεντικό του Πενταγώνου!

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο στρατηγός που θα έχει θέση-κλειδί στη νέα διακυβέρνηση, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, να δούνε τον κόσμο μέσα από την οπτική γωνία της Τουρκίας και κάλεσε για προσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον με τρόπο που θα τοποθετεί τη χώρα του ισλαμοφασίστα Ερντογάν στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει ευθέως την έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, απομακρύνοντας έτσι το σοβαρότερο «αγκάθι» στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας! Αναρωτήθηκε δε… τι θα είχαν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες αν είχαν πληροφορηθεί ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο Οσάμα μπιν Λάντεν κατοικεί σε μια πολυτελή βίλλα σε κάποιο τουρκικό παραθαλάσσιο θέρετρο, ενώ υπό τον έλεγχό του θα είχε 160 σχολεία τα οποία θα χρηματοδοτούνταν από τους Τούρκους φορολογουμένους!


Με την ιδιότητα του πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της DIA (Defense Intelligence Agency), υποστήριξε ότι ο Γκιουλέν, παρότι προβάλει τον εαυτό του ως έναν μετριοπαθή μελετητή του κορανίου, είναι ένας εξτρεμιστής, ο οποίος δημοσίως καυχήθηκε ότι οι «στρατιώτες» του αναμένουν τις διαταγές του για να κάνουν ό,τι του πει, ενώ τον συνέκρινε με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να τον υποστηρίξουν όπως τον Ιρανό μουλά [πριν την επανάσταση του 1979]!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται όμως και αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, ο οποίος αποκάλεσε την Τουρκία ως τον πιο σημαντικό σύμμαχο στην περιοχή, λέγοντας ότι η καινούργια κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις σχέσεις στο παλαιό επίπεδο, ενώ θα επιδιώξει να τις αναπτύξει περεταίρω!

Τώρα βέβαια πως ταιριάζουν αυτές οι αναφορές με τις άλλες του Τραμπ για την πολιτική που στοχεύει να ακολουθήσει απέναντι στη Ρωσία, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε, καθότι φαίνεται πως καθένας μέλλον αξιωματούχος, λέει το μακρύ του και το κοντό του προς το παρόν…

ΠΗΓΗdefence-point.gr
Προηγούμενο άρθροΈσκασε η “Βόμβα” από την Θέμιδα! #bomb_explore
Επόμενο άρθροΈφυγε ο “Έλληνας” λογοτέχνης της ροκ, Leonard Cohen… (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.