Μολότοφ & επεισόδια στο Μαθητικό συλλαλητήριο!

0

654321Ένταση επικράτησε στο μαθητικό συλλαλητήριο, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα αγνώστων ατόμων πήγε στο τέλος της πορείας και πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ και πέτρες προς την πλευρά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Από την επίθεση αυτή δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν έγινε προσαγωγή.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής δράσης.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12 στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο άγαλμα Βενιζέλου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου έφθασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Σε κεντρικά σημεία οι μαθητές σταμάτησαν και πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας.

Στην εξωτερική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης οι μαθητές ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ ομάδα μαθητών σε μία “συμβολική”, όπως την χαρακτήρισε, κίνηση “ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων” έκαψε μία σημαία της ΕΕ. Η πράξη προκάλεσε φραστική αντιπαράθεση με μαθητές που δεν συμφώνησαν με την κίνηση αυτή.

Η μαθητική πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του οποίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών για να εξετάσει τη συνέχεια και μορφή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Με τη στήριξη της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και καλεί τους συναδέλφους με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν:

– Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

– Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

– Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

– Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.

– Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΔιπλό στην έδρα του Έσπερου Καλλιθέας ο Ιωνικός ΝΦ
Επόμενο άρθροΠερίσσεψαν ακτινίδια;;; #aktinidia
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.