Ατελείωτο αθώο αίμα…

0

syriaΤουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα σε δύο κοινότητες ελεγχόμενες από τους αντάρτες ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ απομακρύνεται η ελπίδα για παύση πυρός στο Χαλέπι.

Στη Ντούμα, η οποία βομβαρδίζεται συχνά από το συριακό καθεστώς, ένα αεροπορικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άμαχους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ στη Σάμπκα σκοτώθηκαν δύο γυναίκες κι ένα μικρό κορίτσι.

Ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες μια ευρεία επιχείρηση για να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του ξανά όλες τις περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, ένα μέρος των οποίων είχε χάσει εδώ και χρόνια.

Ο πόλεμος στη Συρία ο οποίος μαίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300.000 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ρωσίας απέρριψε χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγικό» το αίτημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να κηρύσσονται πιο μακρές καταπαύσεις του πυρός στο Χαλέπι για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Συρίας, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι έλαβε σχετικό αίτημα από μέρους του Γιαν Έγκελαντ, ο οποίος διευθύνει την ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Οι “ανθρωπιστικές παύσεις” είναι αναμφίβολα απαραίτητες. Αλλά κρίνουμε αντιπαραγωγικό και παράλογο να γίνουν μεγαλύτερης διάρκειας έτσι απλά, όχι για να διανεμηθεί πραγματική βοήθεια, αλλά για να επιτραπεί στους τρομοκράτες να ενισχύουν τις δυνατότητές τους να διεξάγουν μάχες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ στην ανακοίνωση αυτή.

Ο Έγκελαντ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι τελευταίες μερίδες τροφίμων διανέμονται πλέον στους κατοίκους των συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού, που ελέγχεται από τους αντάρτες και βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, με αποτέλεσμα να μην έχει φθάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια επί τέσσερις μήνες.

«Οι συνέπειες που θα έχει η μη χορήγηση βοήθειας (…) θα είναι τόσο καταστροφικές που δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ αυτό το σενάριο», τόνισε ο Έγκελαντ, εξηγώντας ότι τον να μην επιτραπεί στον ΟΗΕ να διανείμει βοήθεια θα ισοδυναμεί μια πρόκληση «λιμού» 250.000 ανθρώπων.

Η Ρωσία έχει παραδώσει πάνω από 100.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι τους τελευταίους μήνες «ανεξαρτήτως της όποιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όσοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους κατοίκους του Χαλεπιού το κάνουν», τόνισε στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΗ ζωή της «Φιλιώς Χαϊδεμένου» στο Θέατρο από 23 Νοεμβρίου!
Επόμενο άρθροΈσκασε η “Βόμβα” από την Θέμιδα! #bomb_explore
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.