Μεγάλη νίκη για την ΦΕΑ με ανατροπή!

Έσπασαν καρδιές κι έγινε της ανατροπής…

0

fea-sportingkΦοβερό παιχνίδι διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας. ΦΕΑ και Σπόρτιγκ πρόσφεραν απλόχερα θέαμα και με ένα σασπένς που έσπασε καρδιές για όσους το παρακολούθησαν…

Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που στο τέλος έδωσε χαμόγελα και ανακούφιση τους παίκτες τους συγκροτήματος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, οι οποίοι με κατάθεση ψυχής στο τέταρτο δεκάλεπτο κέρδισαν με σκορ 65-63, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ.

Ήταν μια νίκη …καρδιάς που δίνει στους «κυανόλευκους» του Κυριάκου Κοσμίδη το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος μετά την ήττα της πρεμιέρας από τα Μελίσσια εκτός έδρας.

Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι ψηλοί Χρήστος Λοΐζος και Φώτης Βαρσαμούλης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην μαχητικότητα των Γιάννη Κρητικού και Κώστα Μπασέα. Αυτός, ωστόσο, που παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο της νίκης της ΦΕΑ είναι ο Θάνος Καραθανασόπουλος, ο οποίος με δύο δικά του τρίποντα στο φινάλε γύρισε το ματς και έδωσε στην ομάδα του τους  δύο πόντους.

Από την ομάδα των Πατησίων ξεχώρισαν οι Καπερώνης, Σκάνδαλος, Σοδίνης, Κούρτης και Παπαγιαννακόπουλος, οι οποίοι πρόσφεραν τα μέγιστα ώστε να πάρουν το διπλό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν.

Σε ένα γήπεδο που είχε περίπου 200 άτομα, η ΦΕΑ ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 5-0 με πέντε προσωπικούς πόντους του Βαρσαμούλη. Ο Σπόρτιγκ απάντησε με τον Σκάνδαλο,  οποίος άνοιξε το παιχνίδι, οι συμπαίκτες του κέρδισαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ  και προηγήθηκαν με 15-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με μία εύστοχη βολή του Τασιόπουλου πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με +1 (29-28).

Φουριόζοι μπήκαν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι. Οι παίκτες του Παναγιώτη Αρβανίτη πάτησαν γκάζι και έφεραν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (+8) δύο φορές. Στην έναρξη του δεκαλέπτου (31-39) με προσωπική ενέργεια του Παπαγιαννακόπουλου και τρία λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο του Καπερώνη στη λήξη της επίθεσης. Εκεί «μίλησε» ο Γιάννης Κρητικός. Ο γκαρντ της ΦΕΑ με πείσμα και με προσωπικές του ενέργειες μείωσε τη διαφορά για την ομάδα του στους 5 (46-51).

Όλα τα λεφτά ήταν η τελευταία περίοδος. Η ΦΕΑ μείωσε 49-51 με μία εύστοχη βολή του Ανδρουλάκη και προηγήθηκε με τρίποντο του Μπασέα 52-51 επτά λεπτά πριν το φινάλε. Οι «κυανέρυθροι» των Πατησίων απάντησαν με τρίποντο του Καπερώνη και προηγήθηκαν με +6 (53-59) και 57-63 λίγο αργότερα.

Οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη, δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους κουβέντα. Ο Καραθανασόπουλος τρία λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο μείωσε σε 60-63 και ένα λεπτό αργότερα με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε 63-63. Ο Λοΐζος «υπόγραψε» το τελικό 65-63 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Δεν απέφυγε τα λάθη το διαιτητικό τρίο του αγώνα, οι οποίοι με τα σφυρίγματά τους πολλές φορές έφεραν τον εκνευρισμό κυρίως στους γηπεδούχους.

Διαιτητές: Καραβίτης, Γιακίμη, Αθανασόπουλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 29-28 (ημίχρονο), 46-51, 65-63.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Κοσμίδης): Σπανός, Καραθανασόπουλος 6 (2), Μαστρογιάννης, Σπηλιόπουλος, Τσίτος, Τασιόπουλος 11, Κρητικός 7, Μπασέας 8 (1), Λοΐζος 13, Δαρμογιάννης, Ανδρουλάκης 9, Βαρσαμούλης 11 (1).

ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Αρβανίτης): Καπερώνης 9 (3), Σκάνδαλος 9, Χουζούρης, Σοδίνης 8, Κούρτης 10, Μπουγιούρης, Γεωργακόπουλος, Παπαγιαννακόπουλος 15, Αργυρίδης, Καραμπάτος 4, Τάσιος 4, Βισνιέφσκι 4.

Καραθανασόπουλος: Δύο βαθμοί και τίποτα παραπάνω

Χαμηλούς τόνους παρά τη νίκη της ομάδας του κράτησε ο Θάνος Καραθανασόπουλος, ο οποίος με δύο δικά του τρίποντα στο φινάλε χάρισε στη ΦΕΑ την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

«Πήραμε δύο βαθμούς και τίποτα παραπάνω», δήλωσε αρχικά ο νεαρός γκαρντ και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Έχουμε μια δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Όταν κερδίζεις, κερδίζεις και χρόνο».
Όσο για τα δύο τρίποντα που πέτυχε τόνισε: «Έπρεπε να βάλω τουλάχιστον το ένα και το έβαλα. Δεν επιτρέπεται να πάρεις το σουτ και να μην το βάλεις».

ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΓΚΩΝΙΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Μελανό σημείο του αγώνα της ΦΕΑ με τον Σπόρτιγκ η αγκωνιά που δέχθηκε στο κεφάλι ο Κρητικός από τον Τάσιο σε μια διεκδίκηση της μπάλας προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στον αθλητή των γηπεδούχων, ο οποίος αιμορραγούσε παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα και στο υπόλοιπο ματς έπαιξε με επίδεσμο.
Με ελαφρύ τραυματισμό αποχώρησε ο Φώτης Βαρσαμούλης, ο οποίος γύρισε το πόδι του και έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον προπονητή του Κυριάκο Κοσμίδη.

ΕΝΥΠΩΣΙΑΚΗ ήταν η παρουσία του κόσμου της ΦΕΑ στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας. Παρά το γεγονός πως την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα έπαιζε και η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, η ατμόσφαιρα θύμιζε σε πολύ τις περυσινές αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου του Νότου της Γ’ εθνικής, αφού στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 200 θεατές.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από την “Πολιτιστική Αναγέννηση”
Επόμενο άρθροΗμερήσια εκδρομή από την “ΟΑΣΗ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.