Δικό της και το διαμάντι!

0


Συνεχίζονται οι διακρίσεις

για την Κατερίνα Στεφανίδη, καθώς αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για τον Αύγουστο που μας πέρασε, στη δημοσκόπηση που διενεργεί μέσω του ιστοχώρου της η EEA. Φυσικά, αυτό που μέτρησε περισσότερο είναι η εντυπωσιακή της παρουσία και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Κατερίνα θα τιμηθεί από τον σύλλογό της Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης, όπου βρίσκεται και το γυμναστήριο όπου έκανε τα πρώτα της άλματα στο επί κοντώ. Εκεί θα διεξαχθεί η τελετή, ενώ θα βραβευθεί και ο σύζυγος και προπονητής της Μιτς Κρίερ. Αμφιβάλλει κανείς ότι αξίζουν κάθε τιμή στην Ελλάδα;

Όπως μεταδίδει όμως στον δικό του ιστοχώρο ο ΣΕΓΑΣ, Χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από σήμερα πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία της σειράς Diamond League. Το 2016 είναι δίχως αμφιβολία η χρονιά της Κατερίνας Στεφανίδη. Είναι η χρονιά που κατάφερε να απογειώσει την αθλητική της καριέρα, όχι όμως και να την κορυφώσει, αφού η φετινή χρονιά μοιάζει να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με την παρουσία της και μόνο στον τελικό των Βρυξελλών εξασφάλισε την πρώτη θέση και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα, μετά την Νικόλ Κυριακοπούλου, που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Η 26χρονη, παρά το γεγονός ότι έκανε τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά δεν περιορίστηκε μονάχα σε μια τυπική εμφάνιση, αλλά για πολλοστή φορά φέτος, κυνήγησε μια μεγάλη επίδοση.

Η Στεφανίδη επέλεξε στον αγώνα να μην κάνει πολλά άλματα. Ξεκίνησε επιτυχημένα στα 4,42 μ., συνέχισε στα 4,64 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, έπειτα άφησε τα 4,70 μ. για να περάσει τα 4,76 μ. με την πρώτη. Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,82 μ., όπου η Ελληνίδα έκανε ένα άκυρο άλμα κι έπειτα συνέχισε στα 4,94 μ., προκειμένου να απειλήσει την Αμερικανίδα αθλήτρια. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε τη χρονιά με 62 βαθμούς και κατέκτησε με σχετική ευκολία την πρώτη θέση στο αγώνισμα, έχοντας συνολικά τέσσερις νίκες.

Η Ελληνίδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα με 4,76 μ., αφού σήμερα δεν ήταν δυνατό να σταματήσει την εξαιρετική Σάντι Μόρις, που έφτασε μέχρι τα 5,00 μ. βελτίωσε το ρεκόρ των ΗΠΑ στον ανοιχτό στίβο, το ρεκόρ μίτινγκ, αλλά και το ρεκόρ των Diamond League. Παράλληλα έγινε η δεύτερη αθλήτρια που σπάει το παραπάνω φράγμα στον ανοιχτό και η τρίτη στην ιστορία του αγωνίσματος. Η 24χρονη, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 5,07 μ., προκειμένου να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ (5,06 μ.) της Γελένα Ισινμπάγεβα, όμως, δεν τα κατάφερε.

Προηγούμενο άρθροΟριστική κατάργηση της άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθροΝέο “εσωτερικό” εμπόδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.