Και επίσημα… Συνδικαλισμός στον Στρατό!!!

1

enoplesdinameisΜε τροπολογία που εισήχθη νύκτωρ στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο… συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Και έγινε (και πρόκειται να συνεχιστεί να γίνεται) το έλα να δεις. Την τροπολογία έφερε στη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη με το αιτιολογικό ότι είναι θεσμικός ο συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να υπάρχει και σε αυτές ελεύθερη έκφραση. Αφήστε που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες νόμους και από το Σύνταγμα.

  • Δηλαδή, αν τελικά ψηφιστεί, θα μπορούν οι ένστολοι συνδικαλιστές να κηρύττουν και απεργία στον Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία;
  • Ή να προχωρούν σε λευκή απεργία;
  • Ή τέλος να αποφασίζουν (προφανώς διά ψηφοφορίας) πώς θα λειτουργεί μια στρατιωτική μονάδα, παρακάμπτοντας τον διοικητή (όπως προβλέπουν και οι στρατιωτικοί κανονισμοί);
ΠΗΓΗΒΗΜΑτοδότης - tovima.gr
Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το camp της ΦΕΑ
Επόμενο άρθρο60 εισπρακτικές εταιρείες και 10 δικηγορικές στον εισαγγελέα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ουτε απεργια θα προβλέπεται ουτε λευκή απεργια.επισης ουτε θα παρακάμπτεται ο δκτης ολα αυτα ειναι παραπληροφόρηση..οι στρατιωτικοί εχουν δικαίωμα στον συνδικαλισμό οπως ολα τα ευρωπαϊκά κράτη..οι Έλληνες στρατιωτικοί ειναι οι μονοι που δεν πληρώνονται υπερωρίες και νυχτερινή εργασία..διαβάστε παρακάτω απόσπασμα απο την τροπολογία:

    ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

    Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

    Θέμα: Επέκταση Ν. 1264/1982 στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

    Αιτιολογική έκθεση
    Μετά την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία, όχι μόνο για την ανάγκη, αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τη διακλαδική συλλογική έκφραση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την προστασία του ατομικού και κοινωνικού τους δικαιώματος να συστήσουν και να συμμετάσχουν ενεργώς σε οργανώσεις προστασίας των επαγγελματικών τους συμφερόντων, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών (χωρίς παράλληλο δικαίωμα απεργίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.