3 συμμορίες είχαν ρημάξει σπίτια, αυτοκίνητα και πεζούς σε Μενίδι και άλλες περιοχές της Αττικής!

0

astynomia-xeiropedes-Τρείς συμμορίες που είχαν σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο σε διάφορες περιοχές της Αττικής έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Συνολικά έχουν συλληφθεί 17 άτομα και έχουν εξιχιαστεί 132 κλοπές και 44 ληστείες. Μόνο στο Ψυχικό, η λεία των διαρρηκτών ήταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε 62 περιπτώσεις!

Η σπείρα των Αχαρνών

Αποτελείτο από 10 άτομα και ανάμεσά τους ήταν και 5 παιδιά, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα. Τα μέλη της συμμορίας έβαζαν στόχο οδηγούς και πεζούς στις Αχαρνές. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 44 υποθέσεις ληστειών και 11 κλοπών.

Η συμμορία εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της 13ης Μαϊου όταν έγινε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών. Συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής ομάδας, όλοι ημεδαποί Ρομά  ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, που ήταν οι γονείς των συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πως δρούσε η συμμορία

Εδώ κα τρείς μήνες τα μέλη της εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους οδηγούς, να σταματούν μέσα στον καταυλισμό. Στην συνέχεια με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.

Η συμμορία του Ψυχικού

Αποτελείτο από 2 άτομα τα οποία είχαν ρημάξει σπίτια στην περιοχή του Ψυχικού και στην Βορειοανατολική Αττική. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 62 περιπτώσεις με την λεία να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ! Και οι δυο, αλβανοί υπήκοοι, συνελήφθησαν το απόγευμα της 11ης Μαϊου στο  Ψυχικό, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο. Το βράδυ της 11ης Μαϊου με ειδικό εργαλείο μπήκαν από το παράθυρο σε σπίτι στο Ψυχικό αλλά οι αστυνομικοί τους βρήκαν την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν με την λεία τους και τους συνέλαβαν.

Πως δρούσαν

Χτυπούσαν κυρίως ισόγεια και σπίτια πρώτου ορόφου με χαμηλή περίφραξη, για να είναι εύκολή η διαφυγή τους και στη συνέχεια, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, έμπαιναν από τα παράθυρα. Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας. Πάνω τους βρέθηκαν χή  και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και άλλα αντικείμενα πρόσφορα για κλοπές (γάντια, φακός, καλώδια κλπ).

Όμως, από την μέχρι στιγμή έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει 62 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής με το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα της σπείρας, να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Η σπείρα με αδυναμία στα Smart..

Μία ακόμη υπόθεση, που εξιχνίασε η αστυνομία, είναι αυτή που αφορά μια σπείρα, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα από διάφορες περιοχής της Αττικής. Κυρίως μάρκας Smart γιατί όπως λένε πωλούνται πιο εύκολα. Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, καθώς και ένα άτομο ακόμη, για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 6 Ι.Χ αυτοκίνητα, πλήθος εξαρτημάτων και εργαλείων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.480 ευρώ. Οι δράστες διέθεταν τα κλεμμένα αυτοκίνητα αυτούσια ή τμηματικά, ως εξαρτήματα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα οικονομικά οφέλη. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 38 περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών,ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας.

Τέλος, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Τσεχίας, για κλοπές από πελάτες σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και ένας 54χρονος, που κατηγορείται ότι έκλεβε ηλεκτρονικές συσκευές από καταστήματα.

 

ΠΗΓΗΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - newsit.gr
Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ Μουσικών Ταλέντων στο 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΣτη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε τις “αλλαγές” η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα smart και Toyota Aygo!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.