Το πάλεψε αλλά υποβιβάστηκε η ΦΕΑ!

0

2131Αντίο με ψηλά το κεφάλι…

Η ΦΕΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 99-93 ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που έπεσαν κορμιά η ΦΕΑ ηττήθηκε στην Καλλιθέα από τον τοπικό Ίκαρο στην παράταση με σκορ 99-93 (κ.αγ. 86-86) και μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου του Νότου οδηγήθηκε ουσιαστικά στην πιο κάτω κατηγορία.

Το συγκρότημα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κυνήγησε την υπέρβασή της στο κλειστό του Έσπερου, ωστόσο ορισμένα λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών, τα πολλά φάουλ και οι άστοχες βολές την οδήγησαν στην πρώτη ήττα μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες και αποχαιρέτησε τη Γ’ εθνική με ψηλά το κεφάλι.

Η ΦΕΑ μια αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 11η θέση με 34 πόντους, έναν βαθμό πίσω από τον Γλαύκο Πατρών, ο οποίος την επόμενη Κυριακή φιλοξενείται στην Σπάρτη κόντρα στον προτελευταίο Σπαρτιατικό, ενώ η αθηναϊκή ομάδα υποδέχεται τον Μανδραϊκό που ήδη έχει προβιβαστεί στην Β’ εθνική. Σε περίπτωση, ωστόσο, ισοβαθμίας ΦΕΑ και Γλαύκου υπερτερεί το συγκρότημα της Αχαΐας, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει το +2.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Οικονόμου και Γιώργος Παπαπέτρου, οι οποίοι αμφότεροι πέτυχαν από 20 πόντους. Από την ΦΕΑ ξεχώρισε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος που σταμάτησε στους 32 πόντους με έξι τρίποντα, ωστόσο με 0/6 ελεύθερες βολές…

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο Ίκαρος ξεκίνησε δυνατά και χάρη στην ευστοχία του από την περιφέρεια προηγήθηκε με 11 πόντους στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (25-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΦΕΑ σοβάρεψε. Ο Διαμαντόπουλος πήρε το …όπλο του, ευστοχούσε από την περιφέρεια και έφερε το ματς στα ίσια (36-36) τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κώστας Μπασέας παρότι είχε στην πλάτη του τέσσερα φάουλ έδωσε το προβάδισμα στη ΦΕΑ με σκορ 53-51 για πρώτη φορά στον αγώνα, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με του φιλοξενούμενους να είναι έναν πόντο μπροστά (67-68) με τους διαιτητές να χρεώνουν φάουλ τον Ιωσήφ Μπούσι σε νεκρό χρόνο.

Κι ενώ όλα έδειχναν στο τελευταίο δεκάλεπτο πως η ΦΕΑ θα έφευγε με το ροζ φύλλο αγώνα, αφού προηγήθηκε με επτά πόντους (76-69) ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων τους έφεραν μπροστά με 77-76. Ο Διαμαντόπουλος με σουτ τριών πόντων έκανε το 77-81, ωστόσο μια λάθος επαναφορά της μπάλας του Γόντικα στον Μπούσι έφερε τους γηπεδούχους στο +3 (86-83) δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί μίλησε ξανά ο Διαμαντόπουλος που με νέο τρίποντο τρία δεύτερα πριν το τέλος ισοφάρισε (86-86) για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Κώστα Σορώτου με δύο τρίποντα «μαχαιριά» των Φωτίου και Αρχιμανδρίτη έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα τους με 92-87. Η ΦΕΑ μείωσε με τρίποντο του Μπούσι 96-91, αλλά μέχρι εκεί. Τα καθοριστικά σφυρίγματα των ρέφερι ήταν εκείνα που δεν επέτρεψαν στη ΦΕΑ να διεκδικήσει ως το τέλος το δικαίωμα στην ελπίδα και το τελικό 99-93 γράφτηκε στο ηλεκτρονικό ταμπλό του κλειστού της Καλλιθέας.

ΔΙΑΤΗΤΕΣ: Ορφανός Ιορδ., Ορφανός Εμμ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-14, 48-46 (ημίχρονο), 67-68, 86-86 (κ.αγ.), 99-93.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Σορώτος): Ιορδάνογλου 4, Ντουζίδης 1, Κακαργιάς, Οικονόμου 20, Παπαπέτρου 20 (2), Φωτίου 12 (2), Χαϊκάλης 5 (1), Αρχιμανδρίτης 6 (1), Σάλεχ 3 (1), Αντωνόπουλος 11 (1), Παπαδούλης 3 (1), Κουρελής 14.

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Ρωμοσιός 4, Στεφανής 14 (2), Βλασσόπουλος 8, Γόντικας 6, Μπούσι 16 (2), Μπασέας 9 (1), Διαμαντόπουλος 32 (6), Δαρμογιάννης, Τσίτος, Νιφόρας 4.

Σορώτος: Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες

Συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παικτών και των δύο ομάδων μοίρασε μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Ίκαρου Καλλιθέας Κώστας Σορώτος. «Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο ομάδων, σε ένα παιχνίδι που η δική μου ομάδα αγωνιζόταν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ η ΦΕΑ κυνηγούσε την τελευταία της ελπίδα για παραμονή», δήλωσε αρχικά ο πολύπειρος προπονητής και πρόσθεσε: «Οι παίκτες και των δύο ομάδων πάλεψαν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και πρόσφεραν ωραίο παιχνίδι σε όποιο βρέθηκε στο γήπεδο. Στη ΦΕΑ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί πάλεψε όλα της τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Όσο για τη νέα χρονιά; Ο Σορώτος ξεκαθάρισε: «Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα μιλήσω με τη διοίκηση και έκτοτε θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Από πλευράς παικτών, ο έμπειρος σέντερ του Ίκαρου και πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργος Οικονόμου τόνισε: «Μετά τη νίκη που πετύχαμε επί του Γλαύκου στην Πάτρα ουσιαστικά η ομάδα «άδειασε». Εβδομάδα με εβδομάδα προσπαθούσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δείχνοντας πως ο σύλλογος διατηρεί τις αρχές του και την αξιοπιστία του στο έπακρον».

Διαμαντόπουλος: Υπερήφανος για όλους

Λιγομίλητος και προβληματισμένος για την ήττα που οδήγησε την ΦΕΑ στην πιο κάτω κατηγορία εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. «Δυστυχώς παλέψαμε και δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ο νεαρός φόργουορντ της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και πρόσθεσε: «Αν ήμασταν πιο εύστοχοι ίσως είχε διαφορετική κατάληξη το παιχνίδι. Νιώθω υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου και για τον προπονητή μου».

Προηγούμενο άρθρο“Ντου” με Μολότωφ σε ΠΑΣΟΚ και Υπουργεία!!!
Επόμενο άρθροΠολλές Δράσεις από τους Εθελοντές Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.