Προσφυγικό: Στην Λέσβο Ιερώνυμος, Πάπας και Βαρθολομαίος την Παρασκευή!!!

0

image

Μία ιστορική επίσκεψη μεγάλου συμβολισμού αναμένεται να
πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα (την Παρασκευή), καθώς -όπως ενημέρωσε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος– ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, επιχειρώντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για το προσφυγικό.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες, συνοδεία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αναμένεται να επισκεφτούν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τους πρόσφυγες αλλά και τους εργαζόμενους στο hotspot.

O κ. Ιερώνυμος είπε ότι, σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, για το προσφυγικό, μεταφέρθηκε η επιθυμία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την Ελλάδα. 

Σκοπός της επίσκεψής του είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. 

Η Ιερά Σύνοδος πρότεινε ως προορισμό το νησί της Λέσβου.
           
Αποφάσισε, επίσης, να απευθύνει πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε και αυτός να βρίσκεται στο νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν, στέλνοντας ένα μήνυμα παγκόσμιας συναδέλφωσης και αλληλεγγύης, εξ αφορμής της τραγικής προσφυγικής κρίσης, αλλά όχι μόνο γι’ αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποντίφικαςαναφέρθηκε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στο προσφυγικό ζήτημα απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους θεσμούς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλος έχει επισκεφθεί και το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπου ζήτησε με έμφαση να μπορέσουμε να πάψουμε να θρηνούμε για το χαμό της ζωής όσων επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω τους ακραία φτώχεια και πολέμους.

Σημειωτέον ότι η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα έγινε επί αρχιεπισκοπίας Μακαριστού Χριστοδούλου και Ιωάννη Παύλου Β’ το έτος 2000.

Προηγούμενο άρθρο6ος Λαϊκός αγώνας δρόμου “Γιώργος Αποστολάκης” (Δηλώσεις συμμετοχής-Διαδρομή)
Επόμενο άρθροΑεροπορική σύνδεση Αθήνας – Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.