Όσο κερδίζει, θα ελπίζει η ΦΕΑ…

0

feaΤο πρώτο βήμα έγινε, ακολουθούν άλλα τέσσερα. Η ΦΕΑ κέρδισε, ως όφειλε, τον Οίακα Ναυπλίου στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 68-59 κάνοντας την πρώτη νίκη από τις τέσσερις που πρέπει να ακολουθήσουν, αν θέλει να μείνει «ζωντανή» σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραμονή στην Γ’ εθνική, σε συνδυασμό βέβαια και άλλων αποτελεσμάτων.

Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα η ΦΕΑ ζορίστηκε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου της, παρότι το συγκρότημα του Ναυπλίου έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία και στην αποστολή της για την Αθήνα βρίσκονταν μόλις οκτώ παίκτες.

Πλέον η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μετά και το πέρας της 22ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου έφτασε τους 29 πόντους με επτά νίκες. Ο Κυριάκος Κοσμίδης και οι παίκτες του θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν, αφού ακολουθούν τέσσερα καθοριστικά ματς μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος στις 24 Απριλίου με πρώτο και καλύτερο αυτόν με τον Κεραυνό Αιγίου εκτός έδρας την επόμενη Κυριακή στις 3 Απριλίου στις 5 μ.μ..

Στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς, η ΦΕΑ μπορεί να ήταν άστοχη, ωστόσο ο Οίακας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Το 9-2 στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου με καλάθι και φάουλ του Γιώργου Διαμαντόπουλου έμελλε να γίνει 13-11 υπέρ των φιλοξενούμενων χάρη σε τρίποντο του Παζαρά για να λήξει η πρώτη περίοδος με τις δύο ομάδες ισόπαλες 17-17.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και με δύο πολύ ωραίες ασσίστ του Κώστα Ρωμοσιού σε Μπάμπη Γκόντικα και Γιάννη Τσίτο ξέφυγαν με έξι πόντους (34-27) για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 34-29.

Οι φωνές του Κοσμίδη στην τρίτη περίοδο αφύπνισε τους παίκτες του και αυτοί ανέβασαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (46-36) με τρίποντο του Ιωσήφ Μπούσι που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν χωρίς πόντο.

Ο Οίακας όμως δεν έδειχνε ικανός να τα παρατήσει και να φύγει από την πρωτεύουσα με κατεβασμένα τα χέρια. Χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Χρήστου Κοσσιώρη με ένα σερί 7-0 μετέτρεψε το 56-43 σε 56-50 για να χτυπήσει το καμπανάκι στους γηπεδούχους. Εκείνοι με τη σειρά τους δημιούργησαν ένα δικό τους σερί και το 58-52 έγινε 63-52 με το δεύτερο προσωπικό τρίποντο του Διαμαντόπουλου να διαμορφώσει το 68-57 λίγα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-17, 34-29 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ), 54-41, 68-59.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κώτσου, Χατζημάρκος.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Κοσμίδης): Ρωμοσιός 2, Στεφανής 4, Βλασσόπουλος 8, Γόντικας 2, Νίκολλι 3 (1), Μπούσι 7 (1), Μπασέας 7, Διαμαντόπουλος 25 (2), Νιφόρας 8, Δαρμογιάννης, Τσίτος 2.

ΟΙΑΚΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (Νώντας): Σταθογιαννόπουλος, Κοσσιώρης 19, Παζαράς 8 (2), Οικονόμου 8 (2), Κατσαλούλης 9 (1), Παπασαράντος 2, Παπαμήτρου, Μπαλτζής 13.

Διαμαντόπουλος: Στόχος το τέσσερα στα τέσσερα

Η ΦΕΑ μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου, ωστόσο έκανε αυτό που έπρεπε εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Πλέον άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο κοιτάζουν τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες που στόχος δεν είναι άλλος από το απόλυτο.

Σε αυτό αναφέρθηκε και μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ στο ματς με τον Οίακα με 25 πόντους δήλωσε σχετικά: «Όταν έχεις να παίξεις ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι έχεις περισσότερο άγχος. Αυτό μας βγήκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που ήμασταν νευρικοί και άστοχοι. Στην επανάληψη πήγαμε καλύτερα και στο τέλος τα καταφέραμε».

Όσο για τη συνέχεια; Ο 26χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος μας είναι το τέσσερα στα τέσσερα. Εύκολο δεν είναι, απλά το πιστεύουμε. Και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος».

«Να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά»

Τι κι αν έχει αποχαιρετήσει ήδη την κατηγορία; Τι κι αν ταξίδεψε στην Αθήνα με μόλις οκτώ παίκτες στην αποστολή του; Ο Οίακας Ναυπλίου στάθηκε επάξια στο παρκέ του κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας και όπως δήλωσε ο προπονητής του Παύλος Νώντας: «Δεν περιμένω πολλά από τους παίκτες μου. Κοιτάμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Κοσσιώρης. Ο φόργουορντ και πρώτος σκόρερ του Οίακα με 19 πόντους τόνισε: «Προσπαθούμε να φύγουμε από την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι. Πρώτα για εμάς και έπειτα για τον κόσμο του Ναυπλίου. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να παλεύουμε μέχρι τέλους όσο πιο πολύ μπορούμε».

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΛΙΚΟ σχέδιο για περικοπές στις συντάξεις
Επόμενο άρθροΝέο τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 52 νεκρούς στο Πακιστάν
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.