Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή την συμμετοχή του Δημάρχου σε εκδήλωση για τον Ελευθερίο Βενιζέλο

0

image

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας συνδιοργανώνει μαζί με άλλους συλλόγους εκδήλωση προς τιμή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην εκδήλωση θα παρέμβει και ο δήμαρχος της πόλης.
Φανταζόμαστε ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στον εθνάρχη. Θα αναφερθεί στην προσπάθειά του να ελέγξει το 1918 το πρώτο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πήρε απόφαση υπέρ της ταξικής  πάλης , συλλαμβάνοντας τα πέντε από τα έντεκα μέλη της πρώτης διοίκησής της –τους ταξικούς συνδικαλιστές – στέλνοντάς τους εξόριστους στην Φολέγανδρο.
Επιπλέον σίγουρα θα αναφερθεί στην κορυφαία ενέργεια του μεγάλου εθνάρχη. Στην ψήφιση του περίφημου «ιδιώνυμου», δηλαδή του νόμου με βάση τον ποινικοποιούνταν οι αριστερές ιδέες και αποτέλεσε την αρχή για τους βασανισμούς τις διώξεις και τις εξορίες χιλιάδων αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Με βάση αυτόν τον νόμο διαλύθηκαν μια σειρά από προοδευτικές εργατικές οργανώσεις ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του περιοδικού της ΟΚΝΕ, νεολαίας τότε του ΚΚΕ .
Και σίγουρα θα κάνει και μία αναφορά στην συμμετοχή της χώρας μας με στρατό στην εκστρατεία των ιμπεριαλιστών στην προσπάθεια κατάπνιξης της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Πραγματικά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί ένας δήμαρχος που θεωρείται  ότι προέρχεται από την αριστερά, για να τιμήσει τον μεγαλύτερο στυλοβάτη του αστικού καθεστώτος στην εποχή του. Εμείς απλά δώσαμε δύο τρεις ιδέες.

Προηγούμενο άρθρο“Κουτσουρεμένο” Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη…
Επόμενο άρθροΟι εκδηλώσεις της “Πολιτιστικής Αναγέννησης” για τον Απρίλιο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.