Eπί πληρωμή(;) ξύλο, εμπρησμοί και επεισόδια…

0

leoforos-epeisodiaΠέντε άτομα συνελήφθησαν για το κύκλωμα “αντιεξουσιαστών” που φέρονται να προκαλούσαν επεισόδια (εξετάζεται αν ήταν επί πληρωμή), ενώ ακόμη 19 αναζητούνται σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους που φέρνει στο φως διαλόγους που δείχνουν ότι δεν υπήρχε καμία ιδεολογική χροιά στα σχέδιά τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας ερευνούν κατά πόσον η ομάδα των συλληφθέντων είχε εμπλακεί στον προπηλακισμό του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και κατά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη στα Εξάρχεια, ενώ ελέγχονται οι πληροφορίες για “ενοικίαση” μελών της ομάδας ώστε να προκαλούν επεισόδια.

Από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 11 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων ο εμπρησμός τηλεοπτικού σταθμού έξω από το ΠΑΣΟΚ στις 15-6-2015 και η επίθεση εναντίον μελών πολιτικών οργανώσεων με λοστούς στις 15-11-2015.

Μάλιστα στη δεύτερη επίθεση είχαν τραυματιστεί 7 άτομα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα ίδια άτομα συμμετείχαν και στα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του.

Συμπλοκές προκάλεσαν και στην πορεία της 3ης Δεκεμβρίου, ενώ επιτέθηκαν και στη διμοιρία της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Οι ίδιοι ευθύνονται για τρεις ληστείες, σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ιλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι.

Το Έθνος δημοσιεύει και τους διαλόγους:

Ανδρας Α: Α, να σου πω ρε αστέρι. Τα καψούλια… Μιλήσαμε;

Ανδρας Β: Τα ‘χουμε πάρει εμείς.

Ανδρας Α: Ωραία. Αύριο θα κατέβουμε ε;

Ανδρας Β: Ε, θα κάνουμε μια βόλτα, μήπως βρούμε και καμία μάσκα, ξέρεις, γιατί εγώ πήρα μάσκα. Εχεις πάρει μάσκα;

Ανδρας Α: Οχι, δεν έχω πάρει.

Ανδρας Β: Α, εγώ έχω πάρει μία αλλά να κάνουμε έτσι, να κάνουμε μία βόλτα έτσι αύριο στην απεργία να ψειρίσουμε κανέναν δημοσιογράφο.


Σε άλλο διάλογο αναφέρονται τα εξής:

Ανδρας Α: Δεν πήγα αυτές τις ημέρες Εξάρχεια και δεν έδωσα στον… τάλιρο. Παίζει να μη μου έχει πάρει καψούλια.

Ανδρας Β: Ναι.

Ανδρας Α: Εγώ, άκου να δεις, έχω 24. Σίγουρα θα έχει και ο … . Τα 24 είναι 2,5 ευρώ.

Ανδρας Β: Εντάξει, αύριο δεν τα χρειάζεσαι ρε. Για την Κυριακή.

Ανδρας Α: Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και συ, γιατί τα χρειάζομαι. Παίζει ο Ατρόμητος. Θα έρθεις και συ;

Ανδρας Β: Με τα στυλό να γλεντήσουμε.

Ανδρας Α: Σιγά ρε βλάκα, θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα; Κράτα τα για 6η Δεκέμβρη ρε ηλίθιε”.

ΜΕΣΩnooz.gr
ΠΗΓΗΕφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"
Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.
Επόμενο άρθροΑυτή την εβδομάδα στο χώρο της Στρούγκας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.