Δ.Φ.Χ.: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες

0

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μαζί με καθηγητές τους προκειμένου να παραδώσουν τα σακίδια που γέμισαν με χρήσιμα είδη επί ένα μήνα μέσα στα σχολεία.

Η δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», την οποία από κοινού διοργάνωσαν οι Δήμοι Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Τα παιδιά που βρέθηκαν το πρωί στον Ελαιώνα εκπροσωπούσαν τους 12.300 συμμαθητές τους από τα 83 σχολεία των δύο Δήμων – Νηπιαγωγεία μέχρι και Λύκεια – που γέμισαν τα πολύχρωμα σακίδια με μολύβια, σημειωματάρια, σκουφάκια, παιχνίδια και έγραψαν ευχές για να δώσουν κουράγιο και δύναμη στα μικρά προσφυγόπουλα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας, να γνωρίσουν τους συνομήλικούς τους πρόσφυγες, να παίξουν μαζί τους, αλλά και ν’ ανταλλάξουν απόψεις.

Η συγκέντρωση των ειδών ξεπέρασε τον αρχικό στόχο για τα 700 σακίδια, καθώς ο όγκος των πραγμάτων που συγκεντρώθηκε στα σχολεία ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος. Το παρόν στην παράδοση έδωσε ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Με την ολοκλήρωση της δράσης «Στηρίζουμε το ταξίδι» και την παράδοση των ειδών στον Ελαιώνα, ο πρώτος μήνας της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου» έφτασε στο τέλος του.

Τη σκυτάλη για να συνεχίσουν τις δράσεις αλληλεγγύης παίρνουν οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής.

Προηγούμενο άρθρο“Τορπίλη” της Άγκυρας στη Νατοϊκή δύναμη του Αιγαίου, την οποία η ίδια πρότεινε!
Επόμενο άρθροΚατεδαφίζεται το ιστορικό 1ο Δημοτικό Ν.Φ. “Σπαθάρη” (Βίντεο-Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.