Μικρασιάτες Φ.Χ.: Κοπή πίτας & βραβεύσεις (Φωτογραφίες)

0

Από τον σύνδεσμο Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

mikrasiates-pita ....(1)Με εξαιρετική επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας “ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.” την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 στο “Μusicafe 1927” στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. κ. Γαβριήλ, ο οποίος και ευλόγησε την βασιλόπιτα συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Μητροπόλεως Πατέρα Επιφάνιο, τον προϊστάμενο του Ιερού Nαού Κοιμήσεως Θεοτόκου και μέλος του Συνδέσμου μας Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα, τον προϊστάμενο του Ιερού Nαού Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο και τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλέξιο.

mikrasiates-pita (2)mikrasiates-pita (8)mikrasiates-pita (9)mikrasiates-pita (7)mikrasiates-pita .(3)mikrasiates-pita .(2)mikrasiates-pita (13)mikrasiates-pita (11)mikrasiates-pita (3)mikrasiates-pita (6) mikrasiates-pita (10) mikrasiates-pita (11) mikrasiates-pita (14) Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου μεταξύ άλλων τόνισε:
“Σεβασμιώτατε,
Πατέρες της Εκκλησίας μας, αγαπητοί φίλες και φίλοι, Μικρασιάτες και Μικρασιάτισες
Με χαρά σας καλωσορίζω εδώ απόψε, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου μας για το νέο έτος.
Ακόμα μια αφορμή για να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε ευχές για μια χρονιά κατά την οποία πολλές εξελίξεις θα δρομολογηθούν, τις οποίες περιμένουμε με την ελπίδα για το καλύτερο.
Το 2016 να είναι μια χρονιά αναγέννησης και διάπλασης των ηθών, εκείνων, που αρκετό καιρό είχαμε κάπως παραμερίσει και πλέον έχουμε ανάγκη για να ξεπεράσουμε πρώτα την κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και μετά την οικονομική.
Το 2016 μας προσφέρεται μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθουμε από τα λάθη μας. Η σύγχρονη εποχή επιτάσσει την Αλληλεγγύη και τον Αυτοέλεγχο. Εκεί που υπερισχύει ο εγωισμός και ο ατομικισμός, οφείλουμε να στραφούμε προς τη συνεργασία και την προσφορά.
Ζούμε στις μέρες μας μια απίστευτη τραγωδία, μια τραγωδία που οφείλεται στις πολιτικές σκοπιμότητες των ισχυρών της γης.
Ζούμε την τραγωδία των προσφύγων, που με τίμημα πολλές φορές τη ζωή τους, προσπαθούν να σωθούν από τη φωτιά του πολέμου και να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.
Ζούμε την τραγωδία των μικρών παιδιών, που θαλασσοπνίγονται, στη προσπάθεια τους να αποδράσουν από τη κόλαση της πατρίδας τους.
Και όλα αυτά μας φέρνουν στη μνήμη, την προσφυγιά των προγόνων μας, τις σφαγές, την καταστροφή και το ξεριζωμό.
Εμείς οι Μικρασιάτες μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει προσφυγιά. Είμαστε όλοι πρόσφυγες!
Το αισιόδοξο μήνυμα όμως στον απόηχο της προσφυγιάς των προγόνων μας ήρθε πριν λίγες μέρες από τη Σμύρνη, όταν έγινε για πρώτη φορά μετά το 1922, η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στο λιμάνι της αλησμόνητης πατρίδας μας.
Όπως εύστοχα είπε ο αρχιερατικός προϊστάμενος της Σμύρνης Πατέρας Κύριλλος Συκής: “Τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Σμύρνης ακούμπησαν την ψυχή της Ρωμιοσύνης”
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Γαβριήλ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου και το Δ.Σ για την πρόσκληση που του απηύθυναν να παραστεί στην εκδήλωση, αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, στους απογόνους των Μικρασιατών προσφύγων που κατοικούν στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα και τόνισε το στενό σύνδεσμο Εκκλησίας και Μικρασιατικού Ελληνισμού καθώς και την προστασία και ευλογία της Προστάτιδος και Πολιούχου της Ν. Φιλαδέλφειας της Παναγιάς Βουρλιώτισσας.
Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου του προσέφερε ενθύμιο δώρο για την παρουσία του στη κοπή της Βασιλόπιτας, που ήταν το βιβλίο: “Πορεία μέσα στο χρόνο” του Γιώργου Κακάτσου που αποτελείται από φωτογραφίες – ντοκουμέντα για την ιστορία της πόλης μας και των ανθρώπων της και το ημερολόγιο του Συνδέσμου με σπάνιες φωτογραφίες από την Αγιοτόκο Καππαδοκία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε τα εξής:
“Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την χαρά αλλά και την υπερήφανα που νιώθω για την πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ να διοργανώσει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών μια εκδήλωση μνήμης με τίτλο “ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ φεύγαμε και για σένα λέγαμε” που τιμά τις ρίζες μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, η συμμετοχή του Συνδέσμου μας στην εκδήλωση αυτή.
Τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε για τις κρατήσεις εισιτηρίων, παρακαλώ σημειώστε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.”
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Γαβριήλ τόνισε στη συνέχεια με έμφαση ότι η σημασία της εκδήλωσης αυτής ξεπερνάει τα όρια της Μητροπολεως μας και απευθύνεται σε όλο τον Ελληνισμό, στέλνοντας το μήνυμα της μνήμης για τον πολιτισμό, την παράδοση αλλά και τον τραγικό ξεριζωμό του ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απονεμήθηκαν 3 τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και μέσα της τοπικής μας κοινωνίας που συμβάλουν θετικά στην προώθηση και προβολή της Μικρασιατικής μας παράδοσης.
Ξεκινήσαμε με έναν Μικρασιάτη – Φιλαδελφειώτη , εξαιρετικό επαγγελματία στο είδος του, που αποτυπώνει με παραστατικό και γλαφυρό τρόπο μέσα από το φωτογραφικό του φακό τις δραστηριότητες μας και είναι πάντα με ανιδιοτέλεια κοντά μας, κοντά στο σύνδεσμο μας, τον κ. Χρήστο Αμπατζόγλου.
Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Συνεχίσαμε με ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της περιοχής μας, που με την σοβαρότητα του και το θάρρος της γνώμης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην εκτίμηση των συμπολιτών μας. Η συμβολή του στη προβολή και διάδοση των Μικρασιατικών Παραδόσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας. Πρόκειται για το ενημερωτικό site “η Αλήθεια”, που διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος Μικρασιάτης και Φιλαδελφειώτης κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης.
Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε ο κ. Χρήστος Κοπελούσος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γραμματέας του Συνδέσμου μας.
Η τρίτη απονομή της τιμητικής διάκρισης του Συνδέσμου μας, αφορά την αρχαιότερη τοπική εφημερίδα της πόλης μας, που εκδίδεται από το 1963, επί 53 χρόνια, για τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα. Η “Αναζήτηση” με τον αείμνηστο ιδρυτή της Γιώργο Κακάτσο, ήταν εκείνη που έριξε την ιδέα πριν πολλά χρόνια για την δημιουργία του μνημείου Μικρασιατών στη πόλη μας. Αν σήμερα υπάρχει το μνημείο των Μικρασιατών οφείλεται στην επιμονή της “Αναζήτησης”, του Γιώργου Κακάτσου άλλα και της γιαγιάς Φιλιώς Χαϊδεμένου που μαζί με μια ομάδα Μικρασιατών της πόλης μας, ίδρυσαν και τον σύνδεσμό μας. Εκ μέρους της “Αναζήτησης” την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο κ. Κώστας Κακάτσος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας.
Την απονομή της τιμητικής διάκρισης έκανε ο κ. Δημήτρης Κουμπιάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Χρήστο Τριανταφύλλου η κοπή της Βασιλόπιτας, ο οποίος το κομμάτι που έκοψε το αφιέρωσε στους Πρόσφυγες από όπου και αν προέρχονται.
Κόπηκαν κομμάτια για όλα τα μέλη του Δ.Σ, για την Αντιπρόεδρο Χαρά Καμπέρη, για τον Γεν. Γραμματέα Χρήστο Κοπελούσο, για την ταμία Αρετή Παπαδοπούλου, για την Υπεύθυνη Θεάτρου Ειρήνη Αμαξοπούλου, για τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γιώργο Σεβαστό, για τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γιάννη Τομπούλογλου, για τον Υπεύθυνο Διαβούλευσης του Δήμου Βασίλη Γεωργιάδη, την Υπεύθυνη Νεολαίας – Παιδείας Στελλίνα Αντουλινάκη καθώς και την Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής Νούλη Βαλάκου και τα μέλη της, Ιωάννα Δρεττάκη και Ιωάννη Νοταρά.
Την εκδήλωση έκλεισε με Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια η Χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας “ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, υπό την αιγίδα της καθηγήτριας μουσικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ειρήνης Αμαξοπούλου.
Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ευχαριστεί θερμά τους:
Tον κ. Ηλία Τσουκαλά ιδιοκτήτη του Musicafe 1927 για την φιλοξενία και την μεγάλη προσφορά του στην εκδήλωση μας.
Την συγγραφέα – μικρασάτισσα κ. Ευφροσύνη Κακογιαννάκη – Λιβανίου για την προσφορά των βιβλίων της στη λαχειοφόρο αγορά.
Τους εκδοτικούς οίκους Περίπλους, Καστανιώτη, Άγρα, Λιβάνη, Φερενίκη, Σμυρνιωτάκη για την προσφορά των βιβλίων τους στη λαχειοφόρο αγορά.
Την εταιρεία ανατομικών υποδημάτων Safe Step του Θανάση Κορυτσά για την προσφορά του στη λαχειοφόρο αγορά
Τον κ. Χρήστο Αμπατζόγλου για την προσφορά του στη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Μεταξύ των προσκεκλημένων διακρίναμε τους:
Χαράλαμπο Μπόβο, Στέφανο Γατσούλη, Ελένη Κανατά, Ντίνο Κυριαζή, Ρούλα Πατίλη, Μαριάννα Μήλα, Άντα Γεωργακοπούλου, Δημήτρη Βασιλειάδη, Λάζαρο και Χάρη Τομπούλογλου, Ρένα Σταματοπούλου, Κώστα Σταμέλο, Γιάννη Ουσταμπασίδη, Γιώργο Καραγιάννη, Λευτέρη Αντωνόπουλο, Ηλία Μάζη, Μίλτο Παντελιά, Δημήτρη Κουμπιά, Αλέκα Φακίνοιυ, Κώστα Πάσχο, Γιώργο Μουρκάκο, Στέλιο και Δημήτρη Ιωακειμίδη, Σωτήρη Κουφόπουλο, Σοφία Γαλάνη κ.α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Τριανταφύλλου           Χρήστος Κοπελούσος

Προηγούμενο άρθροΑλσος Ν.Φ.: “Έγκλημα εις βάρος ζώων και εθελοντών από την Διεύθυνση Δασών Αθήνας”
Επόμενο άρθροΒρέθηκε πτώμα σε καταψύκτη στην Καλλιθέα!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.