“Ψυγείο” η χώρα, έρχονται χιόνια στην Αθήνα…

0

sxoleia-xioni-708Στο “ψυγείο” μπαίνει η χώρα με βροχή και χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές ηπειρώτικες περιοχές. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει υπό το μηδέν στα βόρεια.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, γρήγορη βελτίωση στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και διάσπαρτες καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την νότια Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια: πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια: πάνω τα 800 μέτρα ). Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα ( ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα). Η θερμοκρασία από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στη στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Αργά τη νύχτα στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σχηματιστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Προηγούμενο άρθροΠΠΙΕΔ: “Το εργαστηριάκι των παιδιών της πόλης μας”
Επόμενο άρθροΔήμοι: Πολυνομοσχέδιο – “σκούπα” ΑΛΛΑΖΕΙ τον “Καλλικράτη”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.