Βρείτε σε ποιον μοιάζει ο πολιούχος άγιος της Νάπολι & κερδίστε ένα… μνημόνιο!

0
Δε χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβετε σε ποιον μοιάζει ο άγιος και να κερδίσετε το ... Μνημόνιο!

Δε χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβετε σε ποιον μοιάζει ο άγιος και να κερδίσετε το ... Μνημόνιο!
Δε χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβετε σε ποιον μοιάζει ο άγιος και να κερδίσετε το … Μνημόνιο!
Ο προστάτης άγιος της Νάπολι είναι ο San Gennaro,

επίσκοπος του Benevento στην περιοχή της Καμπανίας, που αποκεφαλίστηκε το 305 μ.Χ.

Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο από το αίμα του συλλέχθηκε και φυλάχθηκε στις κατακόμβες του San Gennaro, ενώ περίπου 100 χρόνια αργότερα, θαυματουργικά, το αίμα έγινε και πάλι υγρό.

Αυτό το “θαύμα” γίνεται σήμερα στο Duomo της πόλης (καθεδρικός ναός) μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που ακράδαντα θεωρούν ότι, αν το αίμα δεν υγροποιηθεί η Νάπολη θα χαθεί. Η τελετή λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, την ημέρα της γιορτής του San Gennaro στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1520 η Νάπολη χτυπήθηκε από ασθένειες, πολέμους και συχνές εκρήξεις του Βεζούβιου. Τότε, οι κάτοικοι έταξαν ένα παρεκκλήσι στον San Gennaro για να φυλάσσονται εκεί οι δωρεές , σε αντάλλαγμα για την προστασία του Αγίου. Έτσι, ο San Gennaro (Άγιος Ιανουάριος) είναι ο πολιούχος της Νάπολης, μιας και για την Εκκλησία, προστατεύει την πόλη και τους κατοίκους της από πολέμους, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς…

Προηγούμενο άρθρο“Παναγίτσα Ν.Φ.”: Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής Αγίου Βασιλείου
Επόμενο άρθρο«4€ στην αρχή 1€ στο τέλος… στο μαγαζάκι!» #cemeterybusiness
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.