100 “χτυπήματα” αρκετά & στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τους ΔΕΗτζήδες «μαϊμού»!

0

silipsi_deh-maimoy_0Τις 100 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής κλοπές και ληστείες σε βάρος υπερήλικων, που εξιχνιάστηκαν και έχουν διαπραχθεί από τα μέλη πολυμελούς συμμορίας, η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, χωρίς ωστόσο η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί.

Οι δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια και κυριολεκτικά τα άδειαζαν από ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Κρούσματα και κλοπές είχαμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της συμμορίας, όλοι Ρομά από τα Άνω Λιόσια, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, συντηρητές ανελκυστήρων, κ.λ.π., σε άτομα ηλικίας πάνω απο 80 ετών, πολλές φορές και με προβλήματα υγείας, τα οποία παρακολουθούσαν συνήθως στις λαϊκές αγορές. Έτσι κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια και τους έκλεβαν ή τους λήστευαν, αν γίνονταν αντιληπτοί.

Όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Ασφάλειας, προέκυψαν αποδείξεις για άλλες 25 κλοπές και μία ληστεία, που έχουν διαπράξει τα μέλη της σπείρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις που είχε κάνει στις 16 Οκτωβρίου ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, αρχικά είχαν εξιχνιαστεί 74 επιθέσεις σε ηλικιωμένους (66 κλοπές, έξι ληστείες και δύο απάτες), με συνολική λεία πάνω απο 350.000 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 23 Ρομά, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζεται.

Πως χτυπούσαν

«Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Βγάλτε τα κοσμήματα, τυλίξτε τα με πετσέτα και αφήστε τα πάνω στο κρεβάτι για να μην κινδυνεύσουμε από την διαρροή» έλεγαν τα μέλη της συμμορίας των δήθεν  «ηλεκτρολόγων της ΔΕΗ» στους εύπιστους ηλικιωμένους.

Σε μία περίπτωση στο Ν. Ψυχικό, έπεισαν τον 80 άνδρα να κρατά τα καλώδια του ψυγείου στην κουζίνα και την 72χρονη σύζυγό του αυτά του πλυντηρίου στο μπάνιο, αφού είχαν βγάλει τα κοσμήματα στο κρεβάτι. Ο ένας δράστης προσποιούνταν ότι εργαζόταν στον ηλεκτρικό πίνακα και τους ρωτούσε πότε δούλευαν οι ηλεκτρικές συσκευές τους. Οι συνεργοί του βρήκαν την ευκαιρία να αρπάξουν 1.500 ευρώ, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα και ένα δακτυλίδι. Ήταν τέτοιο το θράσος τους και η ανάγκη τους να γίνουν πιστευτοί, που σε κάποιες περιπτώσεις ζήτησαν «αμοιβή» 24 ευρώ για την επισκευή της επικίνδυνης βλάβης η οποία θα φούσκωνε τον λογαριασμό τους. «Δεν έχω μαζί μου το μπλοκ των αποδείξεων. Πάω λίγο κάτω να το φέρω από το αυτοκίνητο» έλεγαν και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

Η αναζήτηση των υποψήφιων στόχων, ηλικίας μεταξύ 80 και 90 ετών, πολλές φορές με προβλήματα υγείας και κίνησης, γινόταν έξω από Ιερούς Ναούς της Αττικής, κάθε Κυριακή, σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, όπου τα μέλη της σπείρα εντόπιζαν τις κατοικίες τους μετά από παρακολούθηση των ηλικιωμένων. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, την ώρα που τα θύματα έμπαιναν στις εισόδους των σπιτιών τους, ενώ σε άλλες είχαν περάσει στις εισόδους των πολυκατοικιών και προσποιούνταν ότι «επισκευάζουν τα ρολόγια της ΔΕΗ». Μερικές φορές εμφανίζονταν ως συντηρητές ανελκυστήρων, υπάλληλοι της εταιρείας φυσικού αερίου και κάποιες άλλες ως πωλητές λουλουδιών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής, καταγράφωντας αρκετά κρούσματα σε καθημερινή βάση, από 2 έως 4 ημερησίως με αυξητικές τάσεις, στοιχείο που είχε προκαλέσει την συγκρότηση ειδικής ομάδας αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις δραστηριότητες της συμμορίας και την αναζήτηση στοιχείων για την εξάρθρωσή της. Τα μέλη της σπείρας ήταν από τέσσερις οικογένειες Ρομά στα Άνω Λιόσια, που κινούνταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα για να μην εντοπίζονται εύκολα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 23 άτομα και αναζητούνται ακόμη επτά. Πολλοί από τους δράστες είχαν συλληφθεί το 2012 για παρόμοια αδικήματα.

Σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχουν ταυτοποιηθεί έξι ληστείες, 66 κλοπές και δύο απάτες, από τις οποίες η συμμορία αποκόμισε περισσότερα από 350.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο κ. Χρήστο Παπαζαφείρη, ο αριθμός των υποθέσεων αναμένεται να φθάσει τις 200, ενώ η λεία μπορεί και να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 46.845 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, ένα πιστόλι REPLICA, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Όπως επισήμαναν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι «καλοντυμένοι» άνδρες αφού κατόρθωναν να πείσουν τους ηλικιωμένους για το «ηλεκτρολογικό πρόβλημα» και να περάσουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους για τον «τεχνικό έλεγχο» που θα τους γλίτωνε από υπερχρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, στη συνέχει με διάφορες προφάσεις τους κρατούσαν απασχολημένους ή τους εγκλώβιζαν μετακινώντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας, για να μην είναι εύκολη η ήδη προβληματική -λόγω ηλικίας- μετακίνησής τους σε άλλους χώρους του σπιτιού όπου οι συνεργοί τους αναζητούσαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Προηγούμενο άρθρο“Ανατινάχτηκε” κάνοντας σεξ στο αυτοκίνητο, βουλευτίνα συνεργάτης του Πούτιν!
Επόμενο άρθροMετά από 6 ώρες, συμφώνησαν ότι διαφωνούν! (videos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.