Όροι & όρια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές!

0

polykatoikiaΣε συμφωνία με το κουαρτέτο

των δανειστών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έφτασε αργά το βράδυ η κυβέρνηση.Πρόκειται για προστασία δύο κατηγοριών, η μία με χαμηλό και η άλλη με μεσαίο εισόδημα. Εξερχόμενος των διαπραγματεύσεων υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «κλείσαμε σε όλα, και τα 48 προαπαιτούμενα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας θα απολαμβάνει το 25% των δανειοληπτών, δηλαδή η πρώτη κατηγορία που αφορά σε 100.000 «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Πρόκειται για δανειολήπτες με εισοδήματα από 8.180 έως 20.639 ευρώ ετησίως και για αντικειμενική αξία κατοικίας έως 170.000 ευρώ. Για την πλήρη στήριξη αυτής της κατηγορίας η κυβέρνηση θα δεσμεύσει από τον προϋπολογισμό κονδύλι 100 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή της ελάχιστης δόσης στις περιπτώσεις των πολύ φτωχών και ανέργων που δεν μπορούν να μπορούν να ανταποκριθούν.

Για τη δεύτερη κατηγορία, θεσπίζονται αυστηρότερα κριτήρια, ώστε να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τους στρατηγικούς «μπαταχτσήδες». Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές το 35% των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. Για αυτή την ομάδα, η δόση θα καθορίζεται με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου η οποία «κλειδώνει» σε συνάρτηση με το εισόδημά του δανειολήπτη το οποίο αναπροσαρμόζεται με βάση τη φορολογική δήλωση και η διαδικασία θα γίνεται με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες που έχουν πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας 230.000 ευρώ, και έως 35.086 ευρώ δηλωθέν εισόδημα για μια τετραμελή οικογένεια, 13.906 ευρώ για ένα άτομο και 23.659 ευρώ για ένα ζευγάρι. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα διαρκέσει για μία τριετία.

Και για τις δύο ομάδες δανειοληπτών, τα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθορίστηκαν βάσει των όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης της ΕΕ.

Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η νομοθέτηση θα γίνει τον Δεκέμβριο, καθώς εκεί εκκρεμούν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η πώληση τους σε funds.

ΠΗΓΗNewpost.gr
Προηγούμενο άρθροH Bίκυ Παπαδοπούλου και η τρελή λαχτάρα για παστίτσιο! (photos+video)
Επόμενο άρθροΣεισμός 6,1 βαθμών Ρίχτερ στην Λευκάδα!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.