Επίθεση ενόπλων τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στο Μάλι – 100 όμηροι!

0

4546464Τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλοι τζιχαντιστές βρίσκονται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι κρατούσαν 170 ομήρους!

Τρεις νεκροί είναι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πληροφορίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της εφόδου ενόπλων σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μαλί, το Radisson Blu κρατώντας 170 ανθρώπους ομήρους (κυρίως Αμερικανούς, Γάλλους και Κινέζους). Τα θύματα φέρονται να είναι δύο Μαλινέζοι και ένας Γάλλος.

Τουλάχιστον δύο ώρες μετά την εισβολή, οι δράστες απελευθέρωσαν κάποιους από τους ομήρους, μεταξύ αυτών τουλάχιστον δύο γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, απελευθερώθηκαν μόνο όσοι μπόρεσαν να απαγγείλουν αποσπάσματα από το Κοράνι! Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομήρων, όμως θεωρείται βέβαιο ότι είναι περισσότεροι από 100.

Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα» λένε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επίσης αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είναι «τουλάχιστον δύο», την ώρα που πηγές του Reuters κάνουν λόγο για δέκα ενόπλους. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Τον αριθμό των ομήρων επιβεβαίωσε και ο Ολιβιέρ Σαλδάγο, εκπρόσωπος της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Σταθερότητα στο Μάλι.

Προηγούμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Συναυλία τραγουδιού των μαθητών της καθηγήτριας του ωδείου μας Σόνια Μιλένκοβιτς
Επόμενο άρθροΣκοτώθηκε ο γιος του Νίκου Ξυλούρη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.