Ανακοίνωση Συνδέσμου Μικρασιατών Φ.Χ.

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

wpid-mikrasiates1-690x559.jpgΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Είναι πραγματικά άξιο απορίας που ενώ, από το 1994 η Βουλή με απόφασή της αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, σήμερα ένας έλληνας υπουργός, —και ποιος υπουργός;  ο υπουργός Παιδείας!— να έρχεται εικοσιένα χρόνια μετά να παραβλέψει την απόφαση εκείνη, και να αγνοήσει το ιστορικό αυτό  γεγονός. Ένα γεγονός με 353.000 Έλληνες από το μαχαίρι των Τούρκων κατά το διάστημα 1916 ως το 1923 προκειμένου να σβηστεί από το χάρτη μια πανάρχαια κοιτίδα πολιτισμού.

Αποτελεί αν μη τι άλλο πρωτοφανή ασέβεια να επιδιώκεται μέσω διαφορών νομικής ορολογίας  περί “εθνοκάρσης” και “γενοκτονίας” από επίσημα κρατικά χείλη ο αποφορτισμός μιας τόσο εκτεταμένης σφαγής, ενός σχεδιασμένου τραγικού ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων με βίαιο τρόπο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο σημαντικά που είναι ακατανόητο γιατί πρέπει να έρχονται στην επιφάνεια κι άλλα. Εκτός κι αν αυτό είναι μέσα στους σχεδιασμούς του ευρύτερου προβλήματος  που καλούμαστε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε.

Όλα δείχνουν ότι ο χώρος που τόσα χρόνια στηρίζει τις απόψεις Ρεπούση περί “συνωστισμού” στη Σμύρνη επιχείρησε να καταβάλει  άλλο ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στους Ποντίους.  Μια ακόμη προσπάθεια σκοταδισμού της ιστορικής μνήμης.

ΟΙ ιδεοληψίες και οι προσωπικές εμμονές του καθενός, σκόπιμες ή όχι, δεν μπορούν να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία, δεν μπορούν να αγνοούν ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων, είναι τραγικό να μην σέβονται τις τραγικές προσωπικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Για το Δ.Σ του Συνδέσμου Μικρασιατών

Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

“ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Τριανταφύλλου                                                   Χρήστος Κοπελούσος

Προηγούμενο άρθροΠΟΝΤΙΟΙ: Έκτακτη Ανακοίνωση & Μεγάλη πορεία την Πέμπτη στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθροΥπέκυψε το αγοράκι που κακοποιήθηκε από τον φίλο της μητέρας του
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.