“‘Η 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία ή τίποτα!”

0

fpa_631457634-620x320Οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα φέρεται να έβαλαν «φρένο» στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή των δύο μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία).

Για τα βασικά θέματα πάντως, καθοριστική θα είναι η επόμενη εβδομάδα.

Το πιο άμεσο για την κοινωνία πρόβλημα είναι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς εχθές 23 Οκτωβρίου εξέπνευσε και η νέα διορία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών –με ένα απλό δελτίο Τύπου όμως και όχι δημοσιοποιώντας κάποια απόφαση ή άλλη διάταξη νόμου- για την αναστολή της επιβολής του φόρου.

Ενώ υποσχέθηκε (εδώ και ένα μήνα ήδη) ότι το μέτρο θα αντικατασταθεί, επί του παρόντος το 23% ΦΠΑ ισχύει, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα πρέπει να εκδοθεί κάποια απόφαση που να λέει πόσες «πενταροδεκάρες» θα κληθεί να πληρώσει κάθε οικογένεια που στέλνει τα παιδιά του σε φροντιστήριο, ΙΙΕΚ ή ιδιωτικό σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί διατύπωσαν τις ενστάσεις τους στο κυβερνητικό σχέδιο, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την επιβολή ΦΠΑ δεν προβλέπει την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση. Επί της ουσίας, η Οδηγία αφήνει περιθώριο στις κυβερνήσεις είτε να μην επιβάλουν καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είτε να εφαρμόσουν τον κανονικό συντελεστή.

Μέχρι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει και τα ισοδύναμα άλλα μέτρα που θα επιβάλει, για να βρει κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μπαλώσει την «τρύπα» που ανοίγει από τη μη εφαρμογή του μέτρου –αν και εφόσον τελικώς καταργηθεί φυσικά.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε νεκρή γυναίκα στην πλαζ του Πειραιά – Υποψίες ότι είναι η αγνοούμενη από το Καματερό!
Επόμενο άρθροEξανάγκασε τη γυναίκα του να κάνει σεξ με 2.700 άνδρες μέσα σε τέσσερα χρόνια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.