Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Γοργοϋπήκοος» στην Αθήνα

0

Από τον2134214 Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται, ότι την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 6.00 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια (Στρατηγού Καλλάρη 57), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή, από τον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, η οποία ονομάζεται «Γοργοϋπήκοος». Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου καί ώρα 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Κατά το διάστημα από 22 έως 29 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ευσεβή λαό των Αθηνών η έλευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου, το Κεντρικό Μοναστήρι του Παναγίου Τάφου, όπου διαμένει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα Μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Η ιδιαίτερη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, μέσω της εικόνας αυτής, η οποία αποτελεί το προσωπικό κειμήλιο των Αγιοταφιτών και, για τον λόγο αυτό, σπανίως εξέρχεται  από την Ιερά Πόλη των Ιεροσολύμων, μαρτυρείται από όλους τους Αγιοταφίτες Πατέρες, οι οποίοι ομολογούν τις καθημερινές επεμβάσεις, τις θαυματουργές ιάσεις και θεραπείες, καθώς και την ταχύτατη ανταπόκριση της Κυρίας Θεοτόκου στις προσευχές των πιστών ενώπιον της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Ας προσευχηθούμε με πίστη, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο την Αγιοταφίτισσα να μεσιτεύει στον Χριστό απαύστως για όλους.

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου: Πρόγραμμα εορτασμού στη Νέα Φιλαδελφεια – Νέα Χαλκηδόνα
Επόμενο άρθροΣήμερα (7.00μμ) η Δημόσια Διαβούλευση για την “Αγια Σοφιά”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.