Ανακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.

0

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:dimarxeio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 1 ΝΟΕΜΒΡΗ δίνουμε πάλι ραντεβού στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ του ΑΛΣΟΥΣ, για την πραγματοποίηση της 3ης δράσης του

«ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»!.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών και η ικανοποίηση των παραγωγών από τη Δημοτική αρχή, αλλά και από την συμμετοχή του κόσμου, δικαιώνουν την απόφαση του Δήμου μας, να καθιερώσει αυτό το θεσμό ως μία ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε μόνιμη μηνιαία βάση.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΜΗΝΑ  8.00-13.00 στον ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ[ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΛΣΟΥΣ], θα σας περιμένουμε με τους ίδιους αλλά και νέους παραγωγούς, καθώς και επιπλέον ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ με το δικαίωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ!

Σημ: θα συγκεντρώνονται προϊόντα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων δομών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες- ισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έπειτα από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής τα αντιπλημμυρικά έργα και οι λοιπές βελτιώσεις της οδού Σκρά εντάχθηκαν τον Ιούλιο του 2015 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 2.500.000 ευρώ.

Σε συνέχεια αυτού, ο Δήμος μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.

Μέχρι τότε, καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες ώστε να αντιμετωπίζονται όσα ζητήματα προκύπτουν από τα κακά καιρικά φαινόμενα με όσα μέσα διαθέτουμε, προκειμένου να μετριάσουμε τις συνέπειες των πλημμυρών στην περιοχή.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ»

 Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα 2015-2016

«Οι παππούδες μας πρόσφυγες,

οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;»

 Εμψυχώτρια : Λαζαρίδου Μαριάνθη

  • Κοινό: μαθητές γυμνασίου
  • Αριθμός ατόμων: 20-25 άτομα (ένα τμήμα)
  • Άξονες – θεματικές: μικρασιατικός πολιτισμός, ιστορία προσφύγων της Μικρά Ασίας, «προσφυγιά» – «μετανάστευση» – «ρατσισμός»

Σύντομη περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος:

«Τα κείμενα φέρουν μηνύματα, ενώ τα αντικείμενα είναι τα μηνύματα». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;», καλεί τους μαθητές να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να ξετυλίξουν τα μηνύματα των αντικειμένων. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα εξερευνήσουν, με όλες τις αισθήσεις τους, την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων Μικρασιατών. Αφηγήσεις και βιώματα προσφύγων θα τους ταξιδέψουν στο παρελθόν… και όντας περιτριγυρισμένοι από τις έννοιες «πρόσφυγας», «μετανάστης», «ρατσιστής», θα αναστοχαστούν και ξαφνικά θα βρεθούν στο παρόν…

Κάθε Δευτέρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 152 & ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ 2 – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΤΗΛ : 2132049155, 156  / ppied@neafiladelfeia.gr

 


Ανακοίνωση Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα παρελάσουν μόνο τα μικρότερα μέλη (Αστέρια) συνοδευόμενα από στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του τόπου μας. Τα Πουλιά, οι Οδηγοί και οι Μεγάλοι Οδηγοί  επέλεξαν να κάνουν πράξη την υπόσχεση τους (να βοηθούν παντού και πάντα) και να  τιμήσουν την αξία της ελευθερίας προσφέροντας βοήθεια στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους για να σωθούν από τον πόλεμο!

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λειτουργεί στον τόπο μας από το 1938,  μαθαίνοντας στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς, της ζωής στη φύση και της συνεργασίας. Συμμετέχουν παιδιά από 5 ετών ως 17 και ενήλικες από 18 ως 108.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος επιβεβαιώνει! “Μήπως ήρθε η ώρα για Ανεξαρτητοποίηση της πόλης μας”;;;
Επόμενο άρθροΧρυσό Πανελλήνιο Μετάλλιο από τη μαθήτρια του “Σπαθάρη”, Μαίρη-Βασιλική Τσάνου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.