Κατεδάφιση Κένταυρου: Πορεία στη Δεκελείας & ανακοινώσεις κατά Δ.Φ.Χ. & ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτες αντιδράσεις της “Κατάληψης”

19

kentayros-nea-filadelfeia-katedafish (2)Με πορεία που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στη Λ. Δεκελείας αλλά και με ανακοινώσεις κατά του Δ.Φ.Χ. και του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε η “Κατάληψη Κένταυρος”, για την κατεδάφιση του παλαιού αναψυκτηρίου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας από τον  Δήμο Φ.Χ. την Τετάρτη τα ξημερώματα (Δείτε ΕΔΩ), το οποίο είχε καταλάβει εδώ και 3,5 μήνες :

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της Κατάληψης:

“Τετάρτη 5/8/2015: Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

fasistera“Περίπου 100 άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, έκαναν πορεία από τον χώρο του, κατεστραμμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου «Κένταυρος» ως την πλατεία Πατριάρχου (κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας). Έξω από το δημαρχείο επί της λεωφόρου Δεκελείας υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ στην πλατεία στο τέλος της πορείας εμφανίστηκαν και δικάβαλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ καλεσμένα προφανώς από τον συριζαίο δήμαρχο της πόλης Βασιλόπουλο. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πατριάρχου όπου και κρεμάστηκε πανό ενώ παράλληλα μοιράστηκε και κείμενο της κατάληψης αναφορικά με την κατεδάφιση.

Οι ιδέες δεν γκρεμίζονται

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

Ανακοίνωση της Συνέλευσης της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για το χτύπημα στον Κένταυρο. (5/08/2015)

Σήμερα το πρωί η έμπρακτη αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση δέχθηκαν το θεσμικό πλήγμα της «αριστερής» εξουσίας.

Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος κατεδαφίστηκε αιφνιδιαστικά και ύπουλα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογα χτυπήματα, τα ξημερώματα από το κράτος και τις αρχές του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Η κατασταλτική μηχανή έκοψε το ρεύμα και το νερό και στις 6.00 το πρωί εισέβαλλε στο χώρο με μπουλντόζες και κατάσχεσε τη μικροφωνική εγκατάσταση, εργαλεία, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων, τα οποία θα παραλάβουν μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Η στοχοποίηση και χαρτογράφηση ανθρώπων που αντιστέκονται με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη παραπέμπει σε ασφαλίτικη μεθοδολογία άλλων (ή νέων) εποχών.

Ο Κένταυρος συνέδραμε από την πρώτη στιγμή την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα, τα οποία δεν σταμάτησε να συλλέγει και να στέλνει στην Τσαμαδού έως και χθες. Η εισβολή και κατεδάφιση του Κένταυρου συνέπεσε με τη συνέντευξη Τύπου της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, όπου υπερτονίστηκε η απουσία του κράτους από τον Πεδίον του Άρεως. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι το κράτος, τελικά, είναι παρόν μόνο για να καταστέλλει την Αλληλεγγύη και να καταπνίγει τη φωνή της αυτοοργάνωσης, γεγονός το οποίο αναδεικνύει τόσο την ένδεια και την ανικανότητά του, όσο και τις προθέσεις του.

Αυθαίρετο δεν είναι το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, αλλά η δημοτική και περιφερειακή αρχή, με τις τακτικές που εφαρμόζουν. Η αυταρχικότητα του κράτους και του δήμου δεν θα μείνει αναπάντητη. Η Αλληλεγγύη μας στον Κένταυρο είναι αμέριστη και αυτονόητη.

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

kentaurosΓια την κατεδάφιση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κένταυρος (5/08/2015)

Σήμερα τα ξημερώματα συνεργεία του δήμου, σε συνεργασία με εργολάβο που έφερε τα μηχανήματα κατεδάφισαν ολοσχερώς το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος.

Ας ελπίσουμε οτι στον αγώνα για την υπεράσπιση του άλσους και της πόλης από τα ιδιωτικά συμφέροντα (Μελισσανίδης) το εμπόδιο (όπως είχε χαρακτηριστεί ο χώρος της Κατάληψης) να ήταν το μοναδικό.

Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος αποτέλεσε στους 3,5 μήνες ζωής του χώρο αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτικών και ταξικών ζυμώσεων. Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις (τούρκοι κομμουνιστές DHKP-C), καφενεία, παιδικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως, εργατικοί αποκλεισμοί σε συνεργασία με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα και άλλες εκδηλώσεις.

Στο ερώτημα ανάπλαση ή αυτοοργάνωση επιλέγουμε την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία δομών και πολιτικής δράσης.

Εμπόδιο στους αγώνες για τη σωτηρία του άλσους δεν αποτελεί ένα κοινωνικό κέντρο με ταξικό προσανατολισμό. Εμπόδιο στην καταστροφή του άλσους θα είμαστε με μεγάλη μας χαρά…

Οι επιθέσεις της πρώτης φοράς φασιστερά δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος”

Προηγούμενο άρθροΣτην μοιραία πτήση ΜΗ370 (Malaysia Airlines) τα συντρίμμια…
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Νέα “Ερωτήματα” του Δήμου για την Αγιά Σοφιά – Δείτε το πόρισμα (έγγραφο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οχι αγαπη μου μαλλον τα μιλας δεν τα καταλαβαινεις σε ρωταω γιατι αφου ανετα μπορουσε να βγαλει αδεια ο δημος για το κτισιμο γιατι εχει δικια του πολεοδομια γιατι δεν το εκανε?και αφου δεν ειχε αδεια ξανα ρωταω πως εκανε την ανακαινιση γιατι Περισσότερα…

  2. Και γω σου εδωσα κάποια αποφαση συγκεκριμμενη για την σνεγερση του κτηριου πριν πολλα πολλα χρονια απο το δημο. Αργότερα εγιναν προσθηκες απο τους ενοικιαστες του δημου. Αυτα ξερω μπορεις να ψαξεις και μονος σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.