“Όσο πιο γρήγορα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο το καλύτερο”

0

ke syrizaΤην άποψη ότι όσο γρηγορότερα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο θα είναι διατυπώνει ο πολιτικός αναλυτής του Reuters Χούγκο Ντίξον.

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων 12 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώππυ, ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: «Καλά νέα. Όσο γρηγορότερα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο. Μετά ο Τσίπρας μπορεί να κυβερνήσει με την Κεντροαριστερά».

Good news. Sooner Syriza splits, the better. Tsipras can then govern from centre-left https://t.co/18er9dSkwv

— Hugo Dixon (@Hugodixon) August 13, 2015

Ο ίδιος χαρακτηρίζει, μεσω Twitter, λογικές τις επιφυλάξεις της Γερμανίας για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της κι εκτιμά πως είναι πιθανή η αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές το 2016.

Όπως λέει, οι επιφυλάξεις της Γερμανίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη φύση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων είναι «λογικές».

Germany’s questions on Greek debt sustainability, role of IMF and nature of privatisation fund seem reasonable

— Hugo Dixon (@Hugodixon) August 13, 2015

Αναφέρει επίσης πως, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμείνει προσηλωμένος στο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με μια ελάφρυνση του χρέους και την επέκταση του προγράμματος QE της ΕΚΤ για αγορές και ελληνικών ομολόγων, τότε τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.

.@plegrain if Tsipras sticks to plan, combination of debt relief & ECB extending QE to Greece will probably restore market access next year

— Hugo Dixon (@Hugodixon) August 13, 2015

Προηγούμενο άρθροΚΕΔΕ: “Εξίσωση των αποδοχών των Δημάρχων με αυτές του Βουλευτή”
Επόμενο άρθροΣτο Γαλάτσι το νέο “σπίτι” της ΑΕΚ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.