Σπείρα Ρομά εκβίαζε και πωλούσε προστασία σε παζάρια, λαϊκές αγορές και πανηγύρια της Αθήνας και άλλων περιοχών

0

pazari2Το πρωτοπαλίκαρο της άγριας συμμορίας των εκβιαστών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μικροπωλητών σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές, κατάφερε να συλλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έπειτα από επισταμένες έρευνες.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Ουκρανό, μέλος σπείρας εκβιαστών η οποία είχε εξαρθρωθεί επίσης από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τον Αύγουστο του 2014.

Η συγκεκριμένη σπείρα, της οποίας ηγούνταν μια οικογένεια Ρομά, είχε απλώσει τα “δίχτυα” της σε παζάρια, λαϊκές αγορές και πανηγύρια σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής και του συνόλου της Πελοποννήσου.

Μάλιστα και ανάλογα με το μέγεθος και την επισκεψιμότητα της λαϊκής ή του πανηγυριού, η σπείρα είχε διαμορφώσει “τιμοκατάλογο προστασίας” και το χαράτσι που επέβαλαν κυμαίνονταν από 200 έως και 1.000 ευρώ, προκειμένου να έχει το δικαίωμα ο μικροπωλητής να στήσει τον πάγκο του και να πουλήσει την πραμάτεια του απρόσκοπτα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και επισκέψεις.

Μάλιστα και όταν η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο, καθώς οι κακοποιοί είχαν αποθρασυνθεί, κυκλοφορώντας σε μεγάλες παζάρια με το Καλάσνικοφ ανά χείρας προκειμένου να “εποπτεύουν” τα θύματα τους, επενέβησαν Συνδικαλιστές του Σωματείου, με αποτέλεσμα να βρουν και αυτοί το μπελά τους καθώς άρχισαν πια οι απειλές, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους ακόμα και για τα παιδιά τους.

Όσον αφορά στο ρόλο που έπαιζε στην άγρια συμμορία ο 27χρονος Ουκρανός, στο Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους στοιχεία που τον τοποθετούν ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς θεωρούνταν το πρωτοπαλίκαρο του “Αρχηγού” και συγκεκριμένα ήταν ο άνθρωπος που “καθάριζε” όταν τα θύματα της συμμορίας έφερναν αντιρρήσεις.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα σε πανηγύρι στα Μεσόγεια, όπου είχε απειλήσει με μαχαίρι συνδικαλιστή και μάλιστα του είχε κολλήσει τη λάμα στο λαιμό, απειλώντας τον πως θα τον σφάξει σαν αρνί εάν συνεχίσει να τους φέρνει εμπόδια.

Ο Ουκρανός συνελήφθη από αστυνομικούς σε κατάστημα με “φρουτάκια” και γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν μπήκαν στο κατάστημα καθώς διεπίστωσαν πως οι πόρτες του μαγαζιού κλειδώνουν με τηλεκοντρόλ και ήταν δυνατόν να προκληθεί μακελειό. Έτσι συνελήφθη όταν βγήκε από το κατάστημα.

Τέλος διαπιστώθηκε πως ο Ουκρανός καταζητούμενος είχε δυο διαφορετικά ΑΦΜ με πλαστά στοιχεία, προκειμένου να νομιμοποιεί κέρδη από παράνομες δραστηρίοτητες.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμος απαντά…
Επόμενο άρθρο14χρονος σκηνοθέτησε με φίλους την απαγωγή του για να αποσπάσει χρήματα από τον πατέρα του
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.