ΕΚΤΑΚΤΟ: “Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών με ελάχιστες αλλαγές”

0

europe-greece-bailout-tsipras-708Νέα επιστολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα προς τους Θεσμούς φέρνουν στο φως οι Financial Times, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις της πρότασης που έθεσαν οι πιστωτές το Σαββατοκύριακο με ελάχιστες αλλαγές.

Το κείμενο της επιστολής βρίσκεται ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα χέρια των Θεσμών από το βράδυ της Τρίτης.

Η επιστολή αναλύει το νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που κατέθεσε την Τρίτη, για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης και για ένα νέο τρίτο πρόγραμμα 29,1 δισ. ευρώ, όπως γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική 30% έκπτωση στα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και όχι αμέσως.

Ζητά, επίσης, το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά και πιο αργά από ότι ζητούσαν οι πιστωτές (Δεκέμβριος 2019).

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Η ελληνική δημοκρατία είναι έτοιμη να δεχθεί όλες τις προτάσεις των δανειστών όσον αφορά τον ΦΠΑ με εξαίρεση του 30% στα νησιά και δέχεται την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 από τον Οκτώβριο και όχι από 1η Ιουλίου» αναφέρει ο αρθρογράφος Peter Spiegel ο οποίος επικαλείται επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού.

1Ωστόσο να σημειωθεί ότι από κυβερνητικές πηγές επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε κείμενο με το οποίο αποδέχεται ως βάση συζήτησης το δημοσιοποιημένο κείμενο της Κυριακής αλλά ζητώντας κάποιες αλλαγές σε ΦΠΑ στα νησιά, ΕΚΑΣ και συνταξιοδοτικό.

ΠΗΓΗNOOZ.GR
Προηγούμενο άρθροΒάλε ΤΕΛΟΣ στο “ΠΑΡΑΜΥΘΙ χωρίς Δράκο” & στην ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Επόμενο άρθρο«Διαλύεται» ο τουρισμός – 20 επιβάτες ταξίδεψαν τη Δευτέρα για Δυτικές Κυκλάδες!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.