Σούνιο: Ένα Γαλαξίας πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα διάλεξε η NASA για την “Αστεροφωτογραφία της Ημέρας”

0

nasa3Μια υπέροχη φωτογραφία από το Σούνιο διάλεξε η NASA για την “Αστεροφωτογραφία της Ημέρας”: είναι η στιγμή που πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα εμφανίζεται ο Γαλαξίας Milky Way.

Τη συγκλονιστική φωτογραφία από το Σούνιο έχει βγάλει ο Αλέξανδρος Μαραγκός πριν από τρεις εβδομάδες.

“Μπορεί να μοιάζει σαν φάρος, οι ακτίνες φωτός στον ορίζοντα στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο”, γράφει η NASA κάτω από τη φωτογραφία.

Και η περιγραφή της εικόνας, συνεχίζει: “Σε πρώτο πλάνο, λίγο από το φως του Ναού αντανακλά στο Αιγαίο Πέλαγος. Αν και επρόκειτο να είναι ένα μνημείο στη θάλασσα, σε αυτή την εικόνα, τα φώτα του Ναού φαίνεται να δείχνουν τοποθεσίες στον ουρανό”.

Και η NASA κάνει… παιχνίδι με τη φωτογραφία, εξηγώντας με ειδικό σχεδιάγραμμα τι ακριβώς εννοεί!

nasa

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΒάσεις 2015: Σφαγή σε μαθηματικά και φυσική – Πτώση εως και 1.000 μόρια σε πολλές σχολές
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Ετσι γλεντάνε τα νιάτα”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.