ΝΤΡΟΠΗ! Ακόμα καίει η ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ φωτιά στον Ασπρόπυργο & οι “οικολόγοι” αρμόδιοι μαλώνουν μεταξύ τους!

0

aspropyrgos-tojikh-fotiaΕνώ η ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ τοξική φωτιά σε ένα μικρό εργοστάσιο καίει ακόμα και γεμίζει με διοξίνες τα πνευμόνια των 5εκ. κατοίκων της Αττικής, οι “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ” αρμόδιοι αιρετοί κυβέρνησης και περιφέρειας, μαλώνουν μεταξύ τους!!! Αντί άμεσα, από το Σάββατο που ξεκίνησε η φωτιά, να ενεργοποιήσουν τους πάντες και τα πάντα για να σβήσουν τη φωτιά άμεσα και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, ασχολούνται με το ποιος έχει τη μικρότερη ή μεγαλύτερη ευθύνη!!! Και φυσικά στο τέλος θα μας πουν ότι φταίει η προηγούμενη “Μνημονιακή” κυβέρνηση – περιφέρεια κλπ κλπ κλπ!!! Άρα ο κοσμάκης δεν θα πεθάνει από εμάς αλλά από τους άλλους τους… κακούς μνημονιακούς!!! Βέβαια μέρος της ευθύνης έχουν και τα ΜΜΕ που ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά της υγεία όλων μας, περνάει στα ψιλά ή και καθόλου…

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Αθήνας, δεν έχει ακόμα σβήσει με αποτέλεσμα οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται και η έντονη μυρωδιά της, να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου, ιδίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια προάστια της Αττικής, ενώ είναι ιδιαίτερα “αισθητά” τα αποτελέσματα της, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η δυσοσμία και κυρίως η έκλυση μεγάλων ποσοτήτων τοξικών ουσιών (διοξίνες, φουράνιο, κ.α.) στην ατμόσφαιρα, από την καύση των πλαστικών, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες.

Προβληματισμό, ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα και “φόβο” προκαλεί η παραδοχή του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ότι το Κράτος δεν διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για να γίνουν επιστημονικές μετρήσεις και να προκύψει αν η μόλυνση του αέρα που αναπνέουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Αττική – ιδιαίτερα δε στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου- εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Το δεύτερο πρόβλημα που ο αρμόδιος υπουργός ομολογεί ότι δεν μπορεί να επιλυθεί για το “τεράστιο ποσό” των 500.000 ευρώ, ενώ σοβεί η απειλή για την υγεία εκατομμυρίων πολιτών, είναι η κατάσβεση της φωτιάς, που λόγω της φύσης των υλικών που καίγονται, δεν μπορεί να γίνει εύκολα και κυρίως σύντομα από την Πυροσβεστική.

Η λύση για να σβήσουν άμεσα οι φλόγες και να σταματήσει η έκλυση καπνού και τοξικών αερίων, είναι ο όγκος που έχει παραδοθεί στην πυρά να καλυφθεί με χώμα, δήλωσε ο κ. Τσιρώνης στον ΣΚΑΙ κάνοντας όμως τον λογαριασμό για τα φορτηγά που θα χρειαστούν και καταλήγοντας ότι απαιτείται κονδύλι μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Όμως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, για να σβήσει η φωτιά, καθώς «δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση, αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό, δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» είπε ο κ.Τσιρώνης.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, περιγράφοντας την κατάσταση κι επιχειρώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνης τόνισε ότι «επιχειρούν σε 24ωρη βάση οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και ενισχύθηκαν από μηχανήματα της περιφέρειας. Η επιχωμάτωση δεν είναι υπόθεση της πυροσβεστικής, είναι μια πανάκριβη υπόθεση. Χρειάζονται πάνω από 300 φορτηγά με χώμα. Δεν είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας».

«Αιχμές»  από την Περιφέρεια Αττικής, για τις δηλώσεις Τσιρώνη
Κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και ειδικότερα την αναφορά του περί εργολάβων την χαρακτήρισαν αβάσιμη και στερούμενη κάθε υπευθυνότητας.

Η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής ήταν καίρια και άμεση από την πρώτη στιγμή κι επίσης – όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι της περιφέρειας – υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση της παρέμβασης που απαιτείται με βάση και το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου το μεσημέρι θα βρεθεί στον χώρο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, ενώ το απόγευμα στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το θέμα θα τεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθουν τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο, σε χώρο που δραστηριοποιείται εταιρεία ανακύκλωσης, διατάχθηκε πριν από λίγο από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Η διενέργεια της έρευνας έρχεται μετά την κατάθεση μήνυσης από την Περιφέρεια Αττικής. Η υπόθεση ανατέθηκε στον Εισαγγελέα κ. Παππά.

 

Προηγούμενο άρθροΤα νέα εσώρουχα που παραπέμπουν σε ρολό
Επόμενο άρθροΣοκ: Η 7χρονη έκανε φασαρία και γι’ αυτό τη στραγγάλισε ο πατέρας της
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.