Η Άλκη Ζέη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

0

Από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας λάβαμε τη παρακάτω ενημέρωση:

123134Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 οι μαθητές του 8ου Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεγάλη μας συγγραφέα Άλκη Ζέη, η οποία, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, επισκέφτηκε το σχολείο.  Τα παιδιά, αφού επεξεργάστηκαν βιβλία της συγγραφέως με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και έκαναν εργασίες, της εξέθεσαν  προβληματισμούς και ερωτήματα.  Η συγγραφέας  με ακμαίο ύφος, απόλυτη οξυδέρκεια και περίσσια δόση χιούμορ απάντησε ακούραστα σε όλες τους τις ερωτήσεις.  Αποκάλυψε ότι από μικρή άρχισε να καταγράφει τις σκέψεις της μετά από παρότρυνση της θείας της κι έτσι κάπως γεννήθηκε η σκέψη να γίνει συγγραφέας.  Σε ερώτηση μαθητή «Πιστεύετε ότι θα γράψετε κι άλλα βιβλία;» η απάντηση της 90χρονης συγγραφέως ήταν αποστομωτική: «Γιατί, τόσο μεγάλη σου φαίνομαι;»  Της ευχόμαστε να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα για να μας συντροφεύει με καινούργια βιβλία της σε γοητευτικά ταξίδια, δίνοντας φως στην σκέψη μας στο γκρίζο των καιρών μας…

Η σημαντική αυτή επίσκεψη της Άλκης Ζέη πλαισιώθηκε από τετραήμερη έκθεση βιβλίου από το Σύλλογο Γονέων,  σε τιμές τόσο προσιτές, ώστε να μπορεί να μπει τουλάχιστον ένα βιβλίο σε κάθε σπίτι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.  Η έκθεση με τίτλο «Μ’ ένα βιβλίο συντροφιά» εντάσσεται στη προσπάθεια προώθησης της φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Προηγούμενο άρθροΒαλαβάνη: Δίνει 12 στρέμματα του Ελληνικού στους γύρω δήμους για την διαχείριση απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΒίντεο: Τσαμπουκάς παπάς κατεβάζει άρον άρον νύφη από το αυτοκίνητο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.