Χάκερ μπορούν να αλλάξουν πορεία αεροσκάφους! Κι όμως έγινε και είναι εφιαλτικό (βίντεο)

0

aeroplano

Σενάριο εφιάλτης. Μπορούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός πολιτικού αεροσκάφους να “χακαριστούν” και η πτήση του να περάσει σε άλλα χέρια εκτός απ΄ αυτά των χειριστών; Ένας ερευνητής ασφαλείας ο Chris Roberts, υποστηρίζει ότι το έπραξε και γι΄ αυτό συνελήφθη από το FBI! Στην περίπτωσή του ,έχουμε να κάνουμε με “καλοπροαίρετη” ενέργεια μέσω της οποίας ήθελε να αποδείξει την ευπάθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων των αεροσκαφών. Αν όμως οι ισχυρισμοί του έχουν βάση τότε μιλάμε πραγματικά για εφιάλτη!

Ο Roberts υποστηρίζει ότι κατόρθωσε ότι μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων ψυχαγωγίας κατόρθωσε να “χακάρει” το σύστημα ελέγχου ενός αεροσκάφους της United Airlines . Κι έτσι είχε τη δυνατότητα να αλλάξει το ύψος του αεροσκάφους ή να το κάνει να πετάξει σε διαφορετική πορεία!

Ο Roberts έκανε tweet το κατόρθωμα του ενώ πετούσε από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη. Εκεί τον ανέμενε το FBI το οποίο τον ανέκρινε για πολλές ώρες. Παραδέχτηκε ότι είχε κάνει “εισβολή” στα δίκτυα αεροσκαφών σε περίπου 15 πτήσεις, αλλά δεν παρενέβη στην πτήση τους. Θα μπορούσε όμως. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως μέσω καλωδίων που βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα επιβατών κι έχουν σχέση με τα συστήματα ψυχαγωγίας των επιβατών κατόρθωσε να μπει στα πιο νευραλγικά συστήματα των αεροσκαφών.

Ανεξάρτητα από το αν πράγματι προκάλεσε αλλαγή των στοιχείων πτήσης σε κάποιο από τα 15 αεροπλάνα με τα οποία πέταξε ο Roberts και μόνο το γεγονός ότι κατόρθωσε με σχετική ευκολία να μπει στα ζωτικής σημασίας ηλεκτρονικά δίκτυα προκαλεί τρόμο.

ΠΗΓΗonalert.gr
Προηγούμενο άρθροΠήραν σκούπες φαράσια και… καθάρισαν τη Πλατεία Μιαούλη στους Απομάχους (Φωτορεπορτάζ)
Επόμενο άρθροΤζιχαντιστές εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη «μεταμφιεσμένοι» ως πρόσφυγες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.