Τώρα: Επεισόδια στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Εισβολή αγνώστων – Πέταξαν νερά, φώναξαν συνθήματα

0

xa

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο όπου διεξάγεται η διαδικασία και πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά δημοσιογράφων, ενώ φώναξαν και απειλητικά συνθήματα. Στο ακροατήριο επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς πολλοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους μόλις είδαν τους νεαρούς να μπαίνουν μέσα από την πλαϊνή πόρτα της αίθουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί που μπήκαν μέσα περνούσαν από το σημείο κατευθυνόμενοι στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομάδα των εισβολέων ήταν και κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Πυρήνων.

Για πολλούς το σημερινό επεισόδιο δείχνει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που προκύπτουν με την επιλογή της συγκεκριμένης αίθουσας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Με το πανό « Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» η ΚΕΕΡΦΑ έφτασε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού περίπου στις δέκα και μισή, με αφορμή την προγραμματισμένη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, είχε υπάρξει τηλεφώνημα για βόμβα στο σημείο συγκέντρωσης, αλλά τελικά επρόκειτο για φάρσα.

Εν τω μεταξύ, επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τυχόν επεισόδια από διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, αναμένεται να υποβάλλει νέο αίτημα προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δικαστική αίθουσα του εφετείου Αθηνών.

Σήμερα τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά, όμως παραμένουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα ξεκινά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος της περιοχής να θεωρεί δύσκολη την πρόσβαση, μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σχολεία που βρίσκονται κοντά στις φυλακές, εξαιτίας των υψηλών μέτρων ασφαλείας.

Για αυτό το λόγο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού σε περίπτωση που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχιστεί και τις ερχόμενες εβδομάδες, στις φυλακές Κορυδαλλού.

xa2

xa3

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΑσφαλίστε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΣΙΓΟΥΡΑ το όχημα σας! (Τιμές)
Επόμενο άρθροΧαμός στον «Αγ. Σάββα» για τα λείψανα: Οι ασθενείς δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.