Ν.Χαλκηδόνα: Ανακοίνωση του Δ.Φ.Χ. για τη συνάντηση για τη Λαϊκή αγορά

0

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

laikiΓΟΝΙΜΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Μια γόνιμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/5 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χαλκηδόνας με θέμα την Λαϊκή Αγορά της περιοχής. Πλήθος κατοίκων παραβρέθηκε στην ανοικτή συνεδρίαση που είχε καλέσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας και δόθηκε η δυνατότητα να κατατεθούν όλες οι απόψεις.
Στην αρχή της συζήτησης εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της δημοτικής αρχής και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα συλλογικά όργανα του Δήμου για την εκ περιτροπής λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Ν. Χαλκηδόνας ως εξής: τους μήνες Νοέμβριο – Απρίλιο στην οδό 700 Θεσπιέων (όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα) και τους μήνες Μάιο – Οκτώβριο στην οδό Μαρίνου Αντύπα (δίπλα στο Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας). Αυτή η απόφαση αναμένεται να γίνει αποδεκτή πολύ σύντομα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο είναι και το αρμόδιο κατά το νόμο όργανο να αποφασίσει.
Από κατοίκους της οδού 700 Θεσπιέων εκτέθηκαν τα προβλήματα όχλησης που έχουν ανακύψει από την πολυετή λειτουργία της Λαϊκής στον δρόμο αυτό και ζητήθηκε η οριστική μεταφορά της. Πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εξέφρασαν την διαφωνία τους με την θέση που έχει αποφασιστεί ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκ περιτροπής λειτουργία της Λαϊκής (στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως), για την οποία άλλωστε δεν είχε υπάρξει καμιά απόφαση δημοτικού συλλογικού οργάνου. Στη συζήτηση που ακολούθησε εκτέθηκαν επιχειρήματα και επισημάνθηκαν αδυναμίες και προβλήματα, τα οποία καταγράφηκαν από το τοπικό Συμβούλιο, αλλά και από τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Αυτό που τονίσθηκε τόσο από τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου, όσο και από τον Δήμαρχο είναι η ανάγκη μιας συναινετικής λύσης, η οποία θα εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της περιοχής. Και αυτό πρυτάνευσε στις αποφάσεις που ελήφθησαν για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισηγηθεί τροποποίηση της απόφασης που έχει ληφθεί στις 22/4, με απάλειψη του σημείου που μιλά για διεκδίκηση παραμονής της Λαϊκής Αγοράς στην 700 Θεσπιέων.
Στην συγκέντρωση εκτός από τον Δήμαρχο παρέστησαν, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Καλαμπόκης, Νίκος Ανανιάδης και Βαγγέλης Κουμαριανός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντωνία Αναγνώστου και Αρσένης Πρελορέντζος.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας κάλεσε τους κατοίκους να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις που πραγματοποιεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ν. Χαλκηδόνας την πρώτη και τρίτη Δευτέρα κάθε μήνα, συμβάλλοντας στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων, αλλά και στην ανάπτυξη δράσεων που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Προηγούμενο άρθροSΟS Δημάρχων για τα “μπλοκαρισμένα” χρήματα του ΕΣΠΑ!
Επόμενο άρθρο«Είχαν κόψει το δάχτυλο του Βαγγέλη αλλά το κράτησε κρυφό»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.