Μετά το “κράξιμο” έσπευσαν να ξεβρομίσουν τη νησίδα της Κηφισίας – Οι δύο μήνες έγιναν 24 ώρες

0

khfisias

Και ο άγιος φοβέρα θέλει… Αυτό αποδεικνύεται ότι ισχύει και στην περίπτωση των νησίδων της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε εν δυνάμει χωματερές.

Επί μήνες χαρτόκουτα, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, αφίσες, αποτσίγαρα και ξεραμένα χόρτα έπνιγαν τα λιγοστά φυτά, δίνοντας μια απωθητική και απαράδεκτη τριτοκοσμική εικόνα, αλλά κανείς δεν ένιωθε την υποχρέωση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Έπρεπε να αναδειχθεί δημοσιογραφικά το θέμα για να υπάρξει ευαισθητοποίηση εκ μέρους της πολιτείας και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ: Την Πέμπτη η νησίδα που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του παλαιού εργοστασίου της ΗΒΗ έγινε πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή με τις φωτογραφίες να καταδεικνύουν την απαράδεκτη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καραμάνος, ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για τη φροντίδα των νησίδων αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματικός και εκτίμησε πως θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Τελικά, δεν χρειάστηκε παρά… 24 ώρες για να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός στέλνοντας στην Κηφισίας δεκάδες καθαριστές για να ξεβρωμίσουν τη νησίδα. Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστεί η ίδια μέθοδος για να καθαριστούν οι νησίδες στις περισσότερες μεγάλες λεωφόρους της πρωτεύουσας…

kifisias2

kifisias3

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθρο“Ελληνίδα” Femen στην Ακρόπολη!
Επόμενο άρθροΣτην εντατική ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.