«Κλείδωσε»… η κατάληψη του Κενταύρου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας!

1

46464654Ξημερώματα του Σαββάτου 18 Απρίλη, ομάδα ατόμων κατέλαβε το εγκαταλελειμμένο -και προς κατεδάφιση- κτήριο του «Κένταυρου» στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. (Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση για τους λόγους της κατάληψης).

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) που προσήλθαν –στην είσοδο του άλσους- μετά την κατάληψη και παρουσία εισαγγελέα, αποχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς να επέμβουν. Οι προτροπές της διοίκησης του Δ.Φ.Χ. προς τους καταληψίες να αποχωρήσουν δεν βρήκαν ανταπόκριση. (Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση του Δ.Φ.Χ.).

Αμέσως μετά την κατάληψη του κτηρίου από την ομάδα ατόμων, αυτοκίνητα ξεφόρτωσαν στην αυλή του «Κενταύρου» οικοδομικά υλικά (παλέτες με τούβλα, σίδερα κλπ.). Ξεκίνησαν εργασίες για το κτίσιμο, ασφάλιση του χώρου και μετατροπή του στο -επονομαζόμενο από τους ίδιους- «Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος»…

Να σημειώσουμε ότι, η κατάληψη έγινε πέντε μέρες πριν το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την κατεδάφιση του αυθαιρέτου κτίσματος και την δημιουργία αναψυκτήριου σύννομου με τη δασική νομοθεσία.

Δύο μέρες μετά την κατάληψη του «Κενταύρου» και μετά την ολοκλήρωση του «σφραγίσματος-ασφάλισης» του χώρου, όλα δείχνουν ότι η κατάληψη έχει «κλειδώσει»

Στην διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου προστέθηκε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες… στα τόσα που έχει αντιμετωπίσει τους πρώτους οκτώ μήνες της θητείας της (Γήπεδο ΑΕΚ, Άλσος, Νεκροταφείο κλπ)…

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο “Σύνδεσμο Μικρασιατών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Φ.Χ. ζητά από τους καταληψίες να αποχωρήσουν από τον “Κένταυρο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.