Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 - 5:47 μμ

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τη συζήτηση στο ΔΣ της 22/4 αναφορικά με την κατεδάφιση του “Κένταυρου”

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
danah-gkoyma-kke (13)Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δανάη Γκούμα σημείωσε αρχικά ότι ο «Κένταυρος» δεν είναι ούτε το μόνο αυθαίρετο ούτε το μοναδικό θέμα στο Άλσος, και ζήτησε το θέμε να έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβουλίων με αναλυτική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το σύνολο των ζητημάτων που υπάρχουν .

Υπογράμμισε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί κεντρικό θέμα η διαφύλαξη του ενιαίου δασικού χαρακτήρα του Άλσους. Η Λαϊκή Συσπείρωσης αγωνίζεται για την άρση της εγκατάλειψης του Άλσους και διεκδικεί κονδύλια για την ουσιαστική προστασία και αναβάθμισή του.

Με αυτό το κριτήριο τοποθετήθηκε υπέρ της παραίτησης από την έφεση του Δήμου στο ΣτΕ σχετικά με το περίπτερο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», υπέρ της κατεδάφισής του και ζήτησε την άμεση απόδοση του συνόλου του άλσους στο λαό προς χρήση.

Με αυτό το κριτήριο είμαστε κατά της επιδίωξης της Δημοτικής Αρχής να οικοδομήσει νέο αναψυκτήριο στη θέση του Κενταύρου.

Η θέση μας αυτή δικαιώνεται και από την εξέλιξη της συζήτησης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο κ. Τομπούλογλου ουσιαστικά πρότεινε την δημιουργία του (και εκχώρησή του σε ιδιώτη) με διαδικασία ΣΔΙΤ, πρόταση την οποία όπως είπε ο Δήμαρχος «δε θα την αποκλείσουν «ως έσχατη λύση».

Αποκαλύφθηκε έτσι η σύγκλιση θέσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα του Άλσος, της εμπλοκής ιδιωτών και της αγοραίας αντιμετώπισής του.

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!