Τριγμούς στο Υπ. Παιδείας φέρνει το νέο σύστημα για τις Πανελλαδικές

0

paidia

«Τριγμούς» φέρνει στο υπουργείο Παιδείας το νέο σύστημα για τις Πανελλαδικές και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφού η κόντρα μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη αναφορικά καλά κρατεί.

Όπως δημοσιεύει το Βήμα, ο κ. Μπαλτάς επιδιώκει την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ ο Τ.Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα σύστημα για τις Πανελλαδικές με λιγότερη ύλη.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι διαφωνίες έμοιαζαν σχεδόν αγεφύρωτες, ενώ μάρτυρες της αντιπαράθεσης του υπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό ανέφεραν ότι ο κ. Κουράκης απείλησε με παραίτηση.

Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πιθανολογείται ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, όπως και οι διατάξεις για την Τράπεζα Θεμάτων και το 9,5 που θα απαιτείται πλέον για την προαγωγή από την μια τάξη στην άλλη, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και όχι στο πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Δεύτερη αιτία έντασης μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του αναπληρωτή υπουργού αποτελεί και το θέμα τοποθέτησης των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, για τους οποίους ο μεν κ. Μπαλτάς φέρεται να ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει, ο δε κ. Κουράκης να τάσσεται υπέρ των κομματικών τοποθετήσεων κρίνοντας ότι πρόκειται για θέσεις με πολιτικό πρόσημο.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ανακοίνωση του δήμου για τη συνάντηση της Δευτέρας
Επόμενο άρθροΔολοφόνησε τα σκυλιά του γείτονα και θα πληρώσει…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.